Νέα
  • ΓΔ: 1365.48 +0.60%
  • Τζίρος: 118,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ.Βορίδης: Οι ανεμβόλιαστοι υγειονομικοί επιλέγουν να μη μείνουν στο σύστημα υγείας

Εξοφλήθηκε η  πληρωμή της βασικής ενίσχυσης για φέτος, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης
Πηγή: Eurokinissi

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς μίλησε ο Μάκης Βορίδης, χαρακτηρίζοντας ως επιλογή τους να μην μείνουν στο σύστημα υγείας, αρνούμενος τον όρο απόλυση.

«Απόλυση είναι όταν διακόπτω τη συνεργασία με κάποιον, όταν πάω στους υγειονομικούς και τους λέω, προκειμένου να παρέχετε υγειονομικές υπηρεσίες πρέπει να είστε εμβολιασμένοι για τον covid, δεν εχω απολύσει κανέναν, έχω θέσει μια προϋπόθεση για την παροχή υπηρεσιών. Αν κάποιος επιλέξει να μην τηρήσει αυτή την προϋπόθεση, αυτός επιλέγει να μη μείνει στο σύστημα υγείας. Είναι έλλειψη μιας προϋποθέσεως, η οποία τίθεται προφανώς για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

»Τεχνικά είμαστε έτοιμοι, από τη στιγμή που αυτή θα είναι η απόφαση του υπουργού Υγείας, το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να την υλοποιήσει. Η λήξη της αναστολής είναι 31 Μαρτίου. Είναι κάτι που ο κ. Πλεύρης πιστεύω οτι θα αποφασίσει σύντομα».

«Κάθε κυβέρνηση μπορεί να έχει τις προτεραιότητες βάσει του προγράμματός της και να τις εφαρμόσει, αρκεί αυτό να είναι εφικτό» δήλωσε στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης ο υπουργός Eσωτερικών  σε ερώτηση που αφορά στις δηλώσεις του προέδρου και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι μια σειρά νόμων της κυβέρνησης θα τις άρει μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, όπως τον e ΕΦΚΑ και την ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ.

«Η ενεργειακή κρίση και η αντίστοιχη ακρίβεια είναι κοινώς αποδεκτό ότι δεν είναι αποτέλεσμα λαθών της κυβέρνησης, ωστόσο η κυβέρνηση φρόντισε να μειώσει το βάρος στα νοικοκυριά με σειρά μέτρων τα οποία έλαβε». Αναφορικώς με τη δυνατότητα μείωσης φόρων ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, θα τινάξουμε τον υπολογισμό στον αέρα».

Στην ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής με αφορμή την δήλωση του Γιώργου Τσίπρα πως η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην πάγια θέση της αριστεράς στα θέματα εξοπλισμών και κατέληξε λέγοντας πως κάθε έλληνας θα συμφωνούσε να στηρίξει την εθνική άμυνας της χώρας, συνεισφέροντας στο δημόσιο ταμείο.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας χωρίς αλλαγή του υφιστάμενου νόμου, τις οποίες η ΝΔ θα επιδιώξει να κερδίσει με αυτοδυναμία».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ