Νέα
  • ΓΔ: 1417.59 -0.35%
  • Τζίρος: 90,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Συζητήσεις να γίνεται ο εμβολιασμός για την Covid-19 στα φαρμακεία

Πηγή: Eurokinissi

Από δω και πέρα τα εμβόλια για την Covid19 αναμένεται να γίνονται στα φαρμακεία, όπως ήδη γίνεται το εμβόλιο της γρίπης, διότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο οικονομικό για το σύστημα υγείας, και πολύ πιο εύκολα προσβάσιμο για τον κόσμο, δήλωσε στο Πρακτορείο Fm ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Γιάννης Δαγρές.

Όπως είπε έχει ανοίξει ένας διάλογος με την Πολιτεία για την ενεργή συμβολή των φαρμακοποιών στη διεξαγωγή των εμβολιασμών, αν και ακόμη δεν είναι γνωστή στην διεθνή ιατρική κοινότητα η περιοδικότητα του εν λόγω εμβολίου, ωστόσο επισήμανε ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθεί.

«Είναι κάτι που και η ίδια η κυβέρνηση μάς έχει διαμηνύσει από την αρχή ότι το επιθυμεί να γίνει, διότι γνωρίζει και από κάποιες χώρες του εξωτερικού που ήδη το κάνουν, ότι έχει πολύ μεγάλες ωφέλειες, καθώς ο εμβολιασμός στο φαρμακείο σώζει πόρους και παράλληλα αναβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών. Κι αυτό διότι αν διασπαρεί ο ίδιος πληθυσμός σε πολύ περισσότερα φαρμακεία, και μπορεί ο κάθε φαρμακοποιός να εμβολιάσει κάποιους πολίτες, αυτό θα αυξήσει την προσοχή, την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα και την ασφάλεια του εμβολιασμού».

Μελέτες του ΠΦΣ για το όφελος στο σύστημα υγείας από τις υπηρεσίες των φαρμακείων

Ήδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτά τα δύο χρόνια οι φαρμακοποιοί έπαιξαν καίριο ρόλο στο να πείσουν, ειδικά τους σκεπτικούς πολίτες, να εμβολιαστούν και συνέβαλαν σε πολύ μεγάλο βαθμό προς αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε ο κ. Δαγρές.

Αναφερόμενος στη γενικότερη συμβολή του κλάδου αυτά τα δύο χρόνια, τόνισε ότι τα φαρμακεία έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο, υπενθυμίζοντας τα ραντεβού εμβολιασμού, το διαμοιρασμό self test, αλλα και τη διεξαγωγή rapid. «Έχει ανοίξει ένας διάλογος με την Πολιτεία για περαιτέρω διεύρυνση των υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν θεσμικά και αναγνωρισμένα να παρέχονται από τα φαρμακεία, εννοείται φυσικά με την κατάλληλη αποζημίωση, που θα είναι κρατικοδιατιμούμενη και θα την επωμιστεί η Πολιτεία προς όφελος των πολιτών».

Ο κ. Δαγρές αναφέρθηκε ακόμη σε μελέτες που διεξάγει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, οι οποίες θα μετρήσουν το όφελος για το Σύστημα Υγείας από όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα Φαρμακεία. «Με τις μελέτες αυτές θα υπολογιστεί πόσα εκατομμύρια ευρώ γλιτώνει κάθε χρόνο το Σύστημα Υγείας χάρη στις υπηρεσίες των Φαρμακείων, αλλά και πόση μείωση πχ. σε επισκέψεις σε Νοσοκομεία ή γιατρούς κερδίζουμε σαν χώρα, χάρη στις υπηρεσίες αυτές».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ