Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

ΟΑΕΔ: Προτεραιότητα η ταχύτερη επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας

ΟΑΕΔ
ΟΑΕΔ / Πηγή: Eurokinissi

Ο ΟΑΕΔ αναπτύσσει και διευρύνει συστηματικά τις συνεργασίες και τις δράσεις του για την αποτελεσματική σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας με στόχο την ταχύτερη δυνατή εργασιακή ένταξη ή επανένταξη των ανέργων και την εύρεση του κατάλληλου προσωπικού που αναζητούν οι επιχειρήσεις.

Αυτό αναφέρει ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λέγοντας ότι μια από τις προτεραιότητες της Διοίκησης, είναι η ενισχυμένη και αναβαθμισμένη Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων & Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ), μέσω της οποίας ο ΟΑΕΔ συνδέει τους ανέργους με τις επιχειρήσεις και "χτίζει" ένα δίκτυο σταθερών σχέσεων με τον κόσμο του επιχειρείν για την προώθηση της απασχόλησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν μία ιδιαίτερα σημαντική ομάδα-στόχο για τον ΟΑΕΔ ως βασικοί δημιουργοί νέων θέσεων εργασίας και στόχος της ΜΕΜΜΕ είναι να παρέχει εξατομικευμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εύρεσης και προεπιλογής προσωπικού στις επιχειρήσεις, χωρίς κόστος, για την κάλυψη των αναγκών τους, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των εξειδικευμένων στελεχών του και τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων βιογραφικών στη χώρα".

Όπως επισημαίνει ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, "η ΜΕΜΜΕ δημιουργήθηκε το 2014 ως Μονάδα Μεγάλων Επιχειρήσεων, αλλά, μετά από μία περίοδο μειωμένης δραστηριότητας, επανασυστήθηκε, μετονομάστηκε και ενισχύθηκε την άνοιξη του 2021, καθώς διευρύνθηκε το στελεχιακό δυναμικό της, ανέπτυξε νέα εργαλεία και αξιοποίησε νέες μεθόδους για την προσέγγιση και εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων της χώρας με προσωπικό άνω των 50 ατόμων.

Η μονάδα υποστηρίζεται από εξειδικευμένα στελέχη της Διοίκησης και από το δίκτυο περίπου 400 εργασιακών συμβούλων στα 117 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα και προσφέρει οργανωμένες δράσεις διαμεσολάβησης και προεπιλογής προσωπικού, όπως ημέρες καριέρας και στοχευμένες συνεντεύξεις, ενώ δημοσιεύει στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ θέσεις εργασίας, με δυνατότητα απευθείας υποβολής βιογραφικού στο e-mail [email protected]".

Έργο της ΜΕΜΜΕ αποτελεί η ανάληψη δράσεων εύρεσης προσωπικού με την εφαρμογή σχεδίων προεπιλογής και με βασικό στόχο την πρόσληψη, μέσω μίας διαδικασίας διαμεσολάβησης, η οποία σχεδιάζεται και εφαρμόζεται ειδικά και εξατομικευμένα για κάθε επιχείρηση που αναζητά τις υπηρεσίες της.

Συγκεκριμένα, παρέχεται:

  1. Αναλυτική καταγραφή των κενών θέσεων εργασίας της επιχείρησης, όπως οι ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα, από εξειδικευμένο εργασιακό σύμβουλο εργοδοτών.
  2. Διερεύνηση κατάλληλων υποψηφίων, μέσω του δικτύου των εργασιακών συμβούλων αναζητούντων εργασία.
  3. Προεπιλογή υποψηφίων, μέσω ανάλυσης βιογραφικών και διενέργειας προσωπικών συνεντεύξεων.
  4. Συνεχής ενημέρωση, αποστολή προεπιλεγμένων βιογραφικών και συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ΗR των επιχειρήσεων.
  5. Διοργάνωση "Ημερών Καριέρας" που προσφέρουν τη δυνατότητα διά ζώσης επικοινωνίας και συνέντευξης με μεγάλο αριθμό υποψηφίων.
  6. Παρακολούθηση των τελικών επιλογών και των προσλήψεων, ανταλλαγή δεδομένων και αξιολόγηση/απολογισμό της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας με τη Μονάδα είναι τα εξής:

  1. Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι δωρεάν.
  2. Η μεγαλύτερη βάση δεδομένων βιογραφικών στη χώρα για όλες τις ειδικότητες και όλο το εύρος προσόντων.
  3. Άμεση πληροφόρηση και πρόσβαση στα προγράμματα και στις δράσεις επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης.
  4. Έμπειροι και κατάλληλα εκπαιδευμένοι εργασιακοί σύμβουλοι, προσανατολισμένοι στις ανάγκες των επιχειρήσεων, με εξειδίκευση στη σύζευξη προσφοράς-ζήτησης.
  5. Πανελλαδικό δίκτυο 117 ΚΠΑ2.

Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει ο ΟΑΕΔ, "τη διετία 2020–2021, η ΜΕΜΜΕ συνεργάστηκε με πολλές επιχειρήσεις, όπως ΑΒΑΞ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΙNTRAKOM DEFENSE, ΜΕΤΡΟ ΑΕ, WATT & VOLT, ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ, COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, INTERSPORT, DPAM, ELVIAL, AMSTEL και ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε τη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων με μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση.

Η αρχή έγινε με τη διημερίδα καριέρας τον Ιανουάριο του 2020 στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής για την εταιρεία ΑΒΑΞ, με τη συμμετοχή 600 περίπου υποψηφίων για 60 προσφερόμενες θέσεις εργασίας, που καλύφθηκαν άμεσα. Ακολούθησε η διοργάνωση δύο μεγάλων εκδηλώσεων που εγκαινίασαν τον θεσμό "Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ".

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, συμμετείχαν 28 εταιρείες που αναζητούσαν προσωπικό για 600 θέσεις εργασίας, ενώ τον Νοέμβριο στην Αθήνα συμμετείχαν 61 επιχειρήσεις που προσέφεραν 2.000 θέσεις εργασίας και προσήλθαν χιλιάδες πολίτες".

"Τα βασικά πλεονεκτήματα των εκδηλώσεων αυτών είναι η ευρεία προβολή των θέσεων εργασίας και η στοχευμένη αναζήτηση ενδιαφερομένων σε μία διαδικασία που φέρει τα χαρακτηριστικά της ταυτόχρονης, ευέλικτης και άμεσης διαπροσωπικής επαφής.

Το επιστέγασμα των εκδηλώσεων αυτών ήταν η ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης προς τη ΜΕΜΜΕ, η εκκίνηση νέου κύκλου συνεργασιών, η προβολή της ικανοποίησης των επιχειρήσεων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, κυρίως, το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας για το έργο και τις προσφερόμενες υπηρεσίες της" τονίζει ο διοικητής.

Οι επόμενες "Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ" θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα και στην Αθήνα στο επόμενο διάστημα και οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, υπογραμμίζει επίσης: "Ως η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, ο ΟΑΕΔ πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις της διαρκώς μεταβαλλόμενης αγοράς εργασίας και να αναπτύσσει νέες συνεργασίες και δράσεις εξωστρέφειας, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και την κάλυψη θέσεων εργασίας.

Μέσω της ΜΕΜΜΕ, χτίζουμε μία αμφίδρομη και ουσιαστική σχέση με τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, έτσι ώστε, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των εξειδικευμένων στελεχών της και την ευρύτατη δεξαμενή βιογραφικών, να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανέργους να εργαστούν και να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να βρουν το κατάλληλο προσωπικό.

Η καταπολέμηση της ανεργίας απαιτεί νέα εργαλεία, νέες μεθοδολογίες και καινοτόμες πρωτοβουλίες και ο ΟΑΕΔ θα συνεχίσει να επενδύει προς αυτή την κατεύθυνση".

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τη ΜΕΜΜΕ μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση www.oaed.gr/memme ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά (210-9989620) ή μέσω e-mail ([email protected]).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ