Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθαρά Δευτέρα: Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό - Η πρόβλεψη του Κ. Μαρουσάκη

Πηγή: Pixabay

Με κακοκαιρία κάνει ποδαρικό ο Μάρτης στη χώρα μας και μάλιστα τις επόμενες ώρες σήμερα αλλά και αύριο ίσως έρθουμε αντιμέτωποι ακόμη και με προβλήματα εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πιο συγκεκριμένα

- Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται για το υπόλοιπο της ημέρας στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

- Αύριο Τετάρτη οι πυκνές χιονοπτώσεις σταδιακά θα μεταφερθούν πιο νότια επηρεάζοντας τα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και την Πελοπόννησο (ορεινές - ημιορεινές - ημιπεδινές περιοχές). Ταυτόχρονα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα. Επισημαίνονται τα νότια παράλια της Πελοποννήσου, οι νότιες Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με αυξημένο τον κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα.

Μεγάλη προσοχή και στους θυελλώδεις βοριάδες οι οποίοι αύριο στα νότια θαλάσσια τμήματα θα φτάνουν σε εντάσεις ακόμη και τα 9 πρόσκαιρα ίσως και τα 10 μποφόρ προκαλώντας προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες κι όχι μόνο.

Στον επισυναπτόμενο χάρτη μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία των βροχοπτώσεων (μπλε αποχρώσεις) - χιονοπτώσεων (λευκές αποχρώσεις) από τις επόμενες ώρες και μέχρι αύριο το βράδυ.

Την Πέμπτη αναμένεται η κακοκαιρία να υποχωρήσει πρόσκαιρα μιας και από την Παρασκευή έρχεται νέο κύμα το οποίο πιθανότατα να επηρεάσει και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) από το Σάββατο ο καιρός θα χαλάσει πρόσκαιρα, ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 13 βαθμούς.

Αναλυτικά: 

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-03-2022 

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν  στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά  αυξημένες. 
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 
στα νοτιοδυτικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός θα 
σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 06-03-2022 

Παροδικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και  βόρειας χώρας. 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα  σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. 

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Παροδικές νεφώσεις θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα. Λίγες βροχές αναμένονται στα βόρεια ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 και θα βοηθήσουν το πέταγμα του χαρταετού.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ