Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ψαλίδι» στη δωρεάν μετακίνηση ανέργων με τα ΜΜΜ - Τα σχέδια της κυβέρνησης

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Τι ώρα  σταματούν μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ
Πηγή: Eurokinissi

Η κυβέρνηση, φαίνεται πως σχεδιάζει τον περιορισμό των ανέργων που παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ΟΑΕΔ και δικαιούνται μεταξύ άλλων δωρεάν μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με την εισαγωγή, μεταξύ άλλων, και εισοδηματικών κριτηρίων.

Και αυτό γιατί υπάρχει η πεποίθηση πως χιλιάδες εκ των εγγεγραμμένων ανέργων παραμένουν στα μητρώα του ΟΑΕΔ προκειμένου να λαμβάνουν επιδόματα και φορολογικές απαλλαγές και να μετακινούνται δωρεάν με τις συγκοινωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη υπουργική απόφαση για την εξασφάλιση της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων έχει ισχύ μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ μέχρι τη λήξη του εξαμήνου αναμένεται νεότερη απόφαση.

Ο πρώτος περιορισμός των ανέργων – δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης ξεκίνησε από το 2020 όταν για πρώτη φορά προστέθηκε το κριτήριο της εντοπιότητας προκειμένου απαλλαγή από το κόμιστρο στις συγκοινωνίες της Αθήνας να δικαιούνται μόνο όσοι άνεργοι έχουν ως μόνιμη κατοικία εντός της Περιφέρειας Αττικής, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ