Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμός: Τι γίνεται αν χάσεις το ραντεβού ή θες να το αλλάξεις

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού / Πηγή: AP
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού / Πηγή: AP

Διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία του εμβολιασμού και τα ραντεβού μέσω του SMS στο 13034 έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς.

Πώς μπορείς να αλλάξεις το ραντεβού για τον εμβολιασμό

Εάν λάβετε SMS με προκαθορισμένο ραντεβού για να κάνετε το εμβόλιο αλλά η ημερομηνία που έχει προκαθοριστεί δεν σας βολεύει, τότε έχετε περιθώριο τριών ημερών (72 ώρες) για να το αλλάξετε. Για να αλλάξετε το ραντεβού που σας προτείνεται πρέπει να μπείτε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, είτε να μεταβείτε σε φαρμακείο ή ΚΕΠ. 

Τι γίνεται αν χάσεις το ραντεβού για τον εμβολιασμό

Πέναλτι θα έχουν όσοι έλαβαν SMS για τον εμβολιασμό αλλά δεν προσήλθαν ούτε έκαναν αλλαγή του ραντεβού εντός 72 ωρών. Συγκεκριμένα, όπως αποσαφήνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ:

«Η κυβέρνηση έχει προβλέψει για όσους πολίτες κλείσουν ραντεβού και δεν εμφανιστούν, χωρίς να έχουν ειδοποιήσει τις τρεις προηγούμενες ημέρες, να μην τους επιτραπεί η δυνατότητα να κλείσουν εκ νέου ραντεβού για ένα μήνα. Ο λόγος που αποφασίστηκε μια τέτοια πολιτική, είναι για αποτυπωθεί το μέγεθος της σπουδαιότητας της διαδικασίας του εμβολιασμού για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας».

Αναφερόμενος στους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να κάνουν αίτημα για άυλη συνταγογράφηση ή αντιμετωπίζουν δυσκολία μετακίνησης, τόνισε πως μπορούν να μεταβούν στο φαρμακείο της γειτονιάς τους ή στο πλησιέστερο ΚΕΠ και να κλείσουν το ραντεβού με τον ΑΜΚΑ και την ταυτότητά τους. Μάλιστα, για όσους ανθρώπους δεν μπορούν να μετακινηθούν από την κατοικία τους ή βρίσκονται σε απομακρυσμένα νησιά θα προβλεφθεί συγκεκριμένο σχέδιο για τον εμβολιασμό τους, το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ