Νέα
  • ΓΔ: 1412.1 +0.57%
  • Τζίρος: 18,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΑΕΕ για Δ. Κοντομηνά: Εμβληματική προσωπικότητα της ασφαλιστικής αγοράς

Δημήτρης Κοντομηνάς
Πηγή: Ευρωκίνηση

Εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και της επιχειρηματικής ζωής της χώρας αποτέλεσε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, με την οποία αποχαιρετά τον γνωστό επιχειρηματία που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. 

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η πορεία του Δημήτρη Κοντομηνά ήταν στενά συνυφασμένη με την ασφάλιση καθώς ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως ασφαλιστής. Το 1963 ίδρυσε και ανέλαβε τη διεύθυνση του υποκαταστήματος AMERICAN LIFE στην Ελλάδα. Ανέπτυξε πρωτοποριακή δράση στις ασφάλειες Ζωής, έναν κλάδο σχεδόν άγνωστο έως τότε στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξή τους. Το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican.

Ο ίδιος δήλωνε ότι παρά το γεγονός ότι οι δραστηριότητες είχαν επεκταθεί σε πολλούς διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς, στην ερώτηση «τι επαγγέλλεστε;» απαντούσε "Ασφαλιστής".

Διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΑΕΕ από το 1998 έως το 2003 και το 2006 με ομόφωνη απόφαση του τότε Δ.Σ. της ΕΑΕΕ ανακηρύχθηκε «Επίτιμος Πρόεδρος» σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του στο θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Μεταξύ άλλων, επί των ημερών του ως Προέδρου της ΕΑΕΕ υλοποιήθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία του Φιλικού Διακανονισμού, του συστήματος αποζημίωσης που επιτρέπει στον αναίτιο ασφαλισμένο τροχαίου ατυχήματος να αποζημιωθεί από τη δική του ασφαλιστική εταιρία.

Σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΑΕΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Δημήτρη Κοντομηνά αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του στον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ