Νέα
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Κακοκαιρία: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με χιόνια έως και την Τρίτη

Πηγή: Ευρωκίνηση

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) η οποία προειδοποιεί για ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο μέχρι και την Τετάρτη 23 Μαρτίου, ενώ η επιδείνωση αφορά την ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την Τρίτη 22/3 .

  1. Την Κυριακή (20-03-2022) και τη Δευτέρα (21-03-2022) χιονοπτώσεις ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ θα χιονίσει τοπικά έντονα στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης.
  2. Την Τρίτη (22-03-2022) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα ενταθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), καθώς επίσης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη, σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές, πιθανόν όμως και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
  3. Από το μεσημέρι μέχρι και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν παράλληλα και τοπικά ισχυρές βροχές στα παραθαλάσσια των παραπάνω περιοχών, καθώς επίσης στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
  4. Την Τετάρτη (23-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Πολικές οι θερμοκρασίες και στην Αττική

Παγετός με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησε σήμερα το πρωί στα ορεινά και στα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, ενώ και στην Αττική έπεσε χιόνι, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα χαμηλών θερμοκρασιών στη χώρα. Σε Ζωγράφου, Γκύζη, Γαλάτσι, Ψυχικό χιόνισε, στον Υμηττό είναι πιο έντονο το φαινόμενο, ενώ ανάλογο σκηνικό επικρατεί και στα βόρεια προάστια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, έχει διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψους του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ στη Πεντέλη έως το ύψος του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα έχει κλείσει η Λ. Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αντίθετα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της Λ. Θησέως στην Εκάλη, καθώς και στην ανώνυμη οδός από το ύψος Καλοπούλα στην Καισαριανή προς Υμηττό.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Ελευσίνας-Θηβών σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Ειδικότερα άρθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέως τύπου οχημάτων άνω των 3,5 τόνων καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Πάλαια Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών στο ρεύμα προς Θήβα από το 5ο χιλιόμετρο (Πρατήριο καυσίμων REVOIL πρώην CYCLON).

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στο Σέλι (-12,8 βαθμοί Κελσίου), στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-8,6), στο Τέροβο Ιωαννίνων (-8,1) και στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας (-8,0). Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν η θερμοκρασία έφτασε τους -15,8 βαθμούς Κελσίου.

Τη νύχτα, αλλά και νωρίς το πρωί της Κυριακής χιόνιζε γύρω από τη Λαμία, ενώ για λίγη ώρα σημειώθηκε ασθενής χιονόπτωση και μέσα στην πόλη, με το θερμόμετρο να δείχνει 2 βαθμούς Κελσίου. Δεν αποκλείεται το φαινόμενο να επαναληφθεί τις μεσημβρινές ώρες ή νωρίς το απόγευμα, ωστόσο θα είναι παροδικό, όπως και το προηγούμενο χωρις να δημιουργήσει προβλήματα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ