Νέα
  • ΓΔ: 810.4 +2.22%
  • Τζίρος: 16,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Lockdown: Εξι εξαιρέσεις για μετακινήσεις εκτός νομού

Lockdown: Οι έξι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού
Πηγή: Eurokinissi

Με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να μετακινούνται εντός του νομού τους, για την επίσκεψη σε κατάστημα αποστέλλοντας μήνυμα με τον κωδικό 2 στο 13033. διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.

Ωστόσο, παραμένει η απαγόρευση των υπερτοπικών, δηλαδή εκτός νομού, μετακινήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση έχει θεσπίσει έξι περιπτώσεις, στις οποίες επιτρέπεται η μετακίνηση ακόμα και σε διαφορετικούς νομούς.

Ειδικότερα,

  1. Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία. Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας.
  2. Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  3. Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, παραδείγματος χάριν κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού. Σε αυτήν την περίπτωση πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  4. Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς.
  5. Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.
  6. Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή.

Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιδεικνύεται από τους πολίτες το Ε1 ή το Ε9 για απόδειξη του τόπου μόνιμης κατοικίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ