Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γρεβενά: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας στην Ιτέα - 3 αγνοούμενοι

Εκρηξη εργοστάσιο Γρεβενά
Πηγή: Greveniotis.gr

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο σε εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας, στα Γρεβενά, στην περιοχή της Ιτέας. Σύμφωνα με το OPEN, δύο άτομα έχουν τραυματιστεί και τρία άτομα αγνοούνται ενώ από την έκρηξη έχει καταστραφεί ολοσχερώς το ένα κτίριο της μονάδας. 

Ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του είναι τραυματισμένος και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών. Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

Επιτόπου έχουν φτάσει άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γρεβενών, δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η αστυνομία προκειμένου να ελέγξουν αν υπάρχουν κάποιοι εγκλωβισμένοι. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της έκρηξης.

Η Πυροσβεστική αναφέρει πως το εργοστάσιο που ανήκει στην εταιρία ΕΛΤΕΚ. 

Ποιο είναι το εργοστάσιο εκρηκτικών που ισοπεδώθηκε

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο της Ελληνικής Τεχνολογίας Εκρηκτικών (ΕΛΤΕΚ) η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών. Παράγει εκρηκτικές ύλες για κάθε είδους υπέργειου ή υπόγειου τεχνικού έργου.

Από το 2016 με την είσοδο νέων ισχυρών επενδυτών το 2016 η ΕΛΤΕΚ αποτελεί σήμερα την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας εκρηκτικών υλών στα Βαλκάνια. Διαθέτει μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 σύγχρονες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών και ένα σύγχρονο και πιστοποιημένο στόλο φορτηγών αυτοκινήτων.

Η ΕΛΤΕΚ σήμερα εξυπηρετεί τη ζήτηση σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Κόσοβο, Ρουμανία και Σερβία, ενώ ταυτόχρονα σημειώνει μια σταθερή μηνιαία αύξηση στις πωλήσεις της κατά 25%.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ