Νέα
  • ΓΔ: 1417.59 -0.35%
  • Τζίρος: 90,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Με ποια προϋπόθεση θα καταργηθεί - Τι είπε ο Θ. Πλεύρης

«Στόχος είναι όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι να πηγαίνουμε στην κανονικότητα με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, χωρίς να αποκλείει και την πιθανότητα της κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «όποιο μέτρο αρθεί, όπως η χρήση των πιστοποιητικών, θα αρθεί με την προϋπόθεση επανεξέτασής του όσο πλησιάζει το φθινόπωρο».

Συνεπώς ο υπουργός Υγείας διευκρινίζει πως η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι στο τραπέζι, ωστόσο η πιθανή άρση του δεν θα πρέπει να θεωρείται μόνιμη. Η πορεία της πανδημίας θα κρίνει αν θα επανενεργοποιηθεί, σε περίπτωση κατάργησής του. 

«Καταργείται μέχρι το Πάσχα το πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Υπενθυμίζουμε ότι ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Γκίκας Μαγιορκίνης,  σε δηλώσεις του την Κυριακή προανήγγειλε την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού έως το Πάσχα.

«Θα συμβεί στους επόμενους έναν με δύο μήνες. Ίσως και τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε Green Pass», είπε χαρακτηριστικά. «Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του», πρόσθεσε αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ξανά στο μέλλον σε περίπτωση που αλλάξουν τα πράγματα και αυξηθούν οι νοσηλείες.

Βασιλακόπουλος: «Όχι» σε κατάργησή του

Τη διαφωνία του για την πιθανή άρση του μέτρου εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Εγώ θα διαφωνούσα με την προσέγγιση του κ. Μαγιορκίνη. Μου θυμίζει περισσότερο ότι πλησιάζουν εκλογές αν γίνει κάτι τέτοιο, οπότε δεν πρέπει να ναι κανείς δυσαρεστημένος στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος. Πρόσθεσε ότι η άποψή του δε στηρίζεται σε ιδεοληψία αλλά στο ότι είναι μικρότερες οι πιθανότητες να μεταδώσει κάποιος εμβολιασμένος.

Ειδικότερα ο καθηγητής ανέφερε ότι ακόμα και με τη μετάλλαξη Όμικρον, οι πιθανότητες κάποιος να έχει τον ιό και να τον μεταδώσει είναι διπλάσιες αν είναι ανεμβολίαστος και συνεπώς «δεν είναι ιδιαίτερα σωστό» να είναι όλα για όλους ελεύθερα. Επανέλαβε πως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει για λόγους πολιτικής επιλογής «και όχι γιατί υγειονομικά είναι το σωστό».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ