Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μετακίνηση πολιτών με την FLEX BUS

Λεωφορείο / Πηγή: Intime
Λεωφορείο / Πηγή: Intime

Νέα πιλοτική δωρεάν υπηρεσία μετακίνησης πολιτών, την FLEX BUS, «τρέχει» από σήμερα και για έναν μήνα ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), στο πλαίσιο του κοινοτικού έργου MultiDEPART, της πρωτοβουλίας Kick for Mobility του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT).

Η περιοχή κάλυψης θα περιλαμβάνει τους οικισμούς Νέο Ρύσιο - Ταγαράδες - Αγ. Παρασκευή - Σουρωτή και Βασιλικά, ενώ η έναρξη και ο τερματισμός θα είναι παραπλεύρως του Τερματικού Σταθμού ΙΚΕΑ, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΣΕΘ.

Για τη δωρεάν μετακίνησή τους στο πλαίσιο του FLEΧ BUS, οι χρήστες, θα μπορούν μέσω της εφαρμογής "Nemi" (Android, iOS) που διατίθεται για έξυπνες συσκευές τηλεφώνου (smart phone) ή ταμπλέτας (tablet), να προγραμματίζουν έως και 48 ώρες πριν το επιθυμητό δρομολόγιό τους και τις ώρες επίσης. Πάντως, όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης της προαναφερόμενης εφαρμογής, θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2316020774 (ΔΕΥ-ΠΑ, 08:00-16:00) και να κάνουν κράτηση θέσης.

Η λειτουργία της πιλοτικής υπηρεσίας θα είναι τις καθημερινές ημέρες, από τις 10 το πρωί έως και τις 18.00, ενώ η μετακίνηση θα γίνεται με όχημα 16-θέσεων, στο οποίο οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα ισχύοντα μέτρα COVID-19, που εξακολουθούν να εφαρμόζονται στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ