Νέα
  • ΓΔ: 1441.78 -0.48%
  • Τζίρος: 23,55 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυση κατά της διοίκησης του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας - Ο λόγος

Μήνυση κατά τις διοίκησης του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) υπέβαλλαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα οι αρμόδιοι τομεάρχες υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός και Δώρα Αυγέρη ώστε να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που διαπράχθηκαν.

Η μήνυση κατατέθηκε, όπως υποστηρίζουν οι εν λόγω δυο τομεάρχες Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή καταγγελίες για φαινόμενα κακοδιοίκησης, διασπάθισης δημοσίου χρήματος, παράνομων εξαγωγών φαρμάκων, απευθείας αναθέσεων χωρίς τήρηση των προβλεπόμενων νόμιμων διαγωνιστικών διαδικασιών, υπερτιμολογήσεις κι άλλες μη σύννομες δραστηριότητες του ΙΦΕΤ.

Όπως υποστηρίζουν «τα ευρήματα της πλέον πρόσφατης έκθεσης εσωτερικού ελέγχου (για τη χρονική περίοδο Αύγουστος 2021– Ιανουάριος 2022) είναι άκρως ανησυχητικά και συγχρόνως αποκαλυπτικά μιας κατάστασης που όχι μόνο θέτει σε διακινδύνευση την εύρυθμη και σύννομη διοικητική και οικονομική λειτουργία ενός Οργανισμού, αλλά κυρίως την υγεία και την ζωή χιλιάδων ασθενών, ιδίως σε μια περίοδο παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ