Νέα
  • ΓΔ: 1417 -0.04%
  • Τζίρος: 2,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Κορονοϊός: Πότε καταργούνται τα rapid test για τους ανεμβολίαστους

Πηγή: Ευρωκίνηση

Μετά την κατάργηση του προστίμου από τις 15 Απριλίου, για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, όλα δείχνουν πως θα πάρουν σειρά η κατάργηση του rapid test και του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Το σχέδιο αποκλιμάκωσης των μέτρων μετατίθεται για τον Μάιο είπε προ ημερών ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με πιθανότερη ημερομηνία εκείνη της 2ας Μαΐου.

Η επιτροπή των ειδικών διαφωνεί με την άρση των μέτρων πριν από το Πάσχα, λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων και μεταθέτει λίγες εβδομάδες αργότερα την απελευθέρωση από τους περιορισμούς.

Εξάλλου, η συζήτηση για την άρση των μέτρων άνοιξε και με την κατάργηση του ενός self test για μαθητές στα σχολεία, που θα εφαρμοστεί από αυτή την εβδομάδα.

Το βέβαιο είναι ότι πρώτα θα καταργηθεί το ένα rapid test την εβδομάδα για τους εργαζόμενους και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει ο υποχρεωτικότητα των ελέγχων για την εργασία.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν πρόκειται για μόνιμη άρση, αλλά τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν και δεν αποκλείεται να επιστρέψουν από το φθινόπωρο μαζί με την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ