Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεμιστοκλέους: Η Ελλάδα καταγράφει πολύ χαμηλό αριθμό χαμένων δόσεων του εμβολίου

Θεμιστοκλέους: Η Ελλάδα αναμεσά στις χώρες με πολύ χαμηλό αριθμό χαμένων δόσεων του εμβολίου
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους / Πηγή: Eurokinissi

Στην αποψινή καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες που έχουν ιδιαίτερα χαμηλό αριθμό χαμένων δόσεων του νέου εμβολίου κατά του κορονοϊού και τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 84.639 πολίτες, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,77% εμβολιαστικής κάλυψης.

Ο Μ. Θεμιστοκλέους πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει αναπτύξει έναν μηχανισμό, ώστε να μην χαθούν εμβόλια, από πολίτες που δεν πάνε στο ραντεβού για τον εμβολιασμό, εξηγώντας πως τα εν λόγω εμβόλια διατίθενται σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Πρόκειται για «ένα δύσκολο εμβόλιο που διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου, μόνο για πέντε ημέρες», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους και εξήγησε ότι αν κάποιος δεν πάει στο προγραμματισμένο ραντεβού εμβολιασμού αυτό έχει τον κίνδυνο να χαθούν δόσεις.

Επιπλέον δήλωσε πως το Σαββατοκύριακο άρχισαν να λειτουργούν 144 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ ο στόχος είναι τα 1.000.

«Ως γνωστόν, την πρώτη ημέρα εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, είχαν κλειστεί 3.777 ραντεβού και 3.585 πολίτες (95% ) προσήλθαν τελικώς για να κάνουν το εμβόλιο. Όσοι δεν προσήλθαν στα προγραμματισμένα ραντεβού, λόγω του άσχημου καιρού θα μπορούν να κλείσουν και πάλι ραντεβού χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν πέντε ημέρες, όπως προβλέπεται», διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους .

Όπως είπε επίσης έχουν ήδη κλειστεί 372.243 ραντεβού για την πρώτη και δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της covid-19, από την αρχή του εμβολιασμού. Από αυτά για την πρώτη δόση αφορούν 126.975 πολίτες άνω των 85 ετών και 18.483 υγειονομικούς. Επίσης τόνισε πως υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού σε όλες τις περιοχές της χώρας και υπενθύμισε ότι το νωρίτερο που μπορεί κάποιος να κλείσει ραντεβού είναι μετά από 5 μέρες.

Κλείνοντας ο Μ. Θεμιστοκλέους στάθηκε στις εμβολιαστικές δόσεις που έλαβε σήμερα η Ελλάδα. «Η Ελλάδα παρέλαβε σήμερα 49.160 δόσεις του εμβολίου της Pfizer, μειωμένες σε σχέση με την αναμενόμενη ποσότητα κάτι που αφορά όλες τις χώρες της ΕΕ. Οι παραδόσεις θα αποκατασταθούν από την ερχόμενη εβδομάδα, όπως διαβεβαιώνει η εταιρεία».

Πρόσθεσε ακόμη ότι τα 31 μεγάλα νησιά θα έχουν το εμβόλιο ως το τέλος Ιανουαρίου και όλα τα νησιά της χώρας θα πάρουν δόσεις μέσα στον Φεβρουάριο.

Όπως είπε, οι μόνιμοι κάτοικοι νησιών με λίγους κατοίκους, κάτω από 1000, θα εμβολιαστούν όλοι την ίδια περίοδο που θα φτάσουν σε αυτούς τα εμβόλια και δεν θα χρειαστεί να αναμένουν να εμβολιαστούν πρώτα οι άνω των 85 ετών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ