Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Πότε επαναλειτουργούν Γυμνάσια – Λύκεια

Μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης / Πηγή: Eurokinissi
Μαθητές / Πηγή: Eurokinissi

Μετά την επαναλειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και των ΚΤΕΟ, επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναλειτουργία των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές Γυμνασίου Λυκείου.

Όπως είπε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, έγινε ένα σημαντικό βήμα για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Την ίδια ώρα, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι πρώτα θα συζητηθεί η αποτίμηση της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου και μετά η επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

«Για να αποφύγουμε αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού, πρέπει τα βήματά μας να είναι προσεκτικά. Θα συνεδριάσουμε για να δούμε την πραγματική εικόνα του πόσο το άνοιγμα της αγοράς θα επηρεάζει την πανδημία και μετά θα συζητήσουμε» ανέφερε ο υπουργός.

Ερωτηθείς, όμως, για το τι προέχει - με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αποφάσισε πρώτα να ανοίξουν τα καταστήματα και όχι τα σχολεία - ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι τα χιονοδρομικά κέντρα είναι μια εποχική δραστηριότητα και αυτοί οι άνθρωποι αν δεν δουλέψουν τώρα, δεν θα το κάνουν κάποια άλλη περίοδο.

Μαζί με τα χιονοδρομικά κέντρα και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό που θα αρθούν, σειρά θα έχουν τα σχολεία και συγκεκριμένα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Ανάπτυξης. Στο γιατί, πάντως, προηγήθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε σχέση με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός: «Ασφαλώς, η αγορά έπρεπε να προηγηθεί των σχολείων. Η αγορά με τις εκπτώσεις αυτές τις μέρες δουλεύει. Τα εποχικά είδη αν δεν πουληθούν τώρα, καταστρέφονται. Τα σχολεία μπορούν να πάρουν και παράταση τον Ιούνιο. Καλώς προηγήθηκε η αγορά των σχολείων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σενάριο για τις 25 Ιανουαρίου δεν φαίνεται να είναι στο τραπέζι, καθώς οι επιστήμονες της επιτροπής έχουν ζητήσει να δοθεί ένα περιθώριο 15 ημέρων πριν υπάρξει και επιπλέον αύξηση της κινητικότητας στους δρόμους. Κατά συνέπεια, πιο πιθανή ημερομηνία για την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων τίθεται η 1η Φεβρουαρίου.

Άλλωστε, όπως επεσήμανε χτες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τις επόμενες εβδομάδες θα εξεταστεί το θέμα του ανοίγματος των γυμνασίων και των λυκείων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ