Νέα
  • ΓΔ: 1448.47 +0.92%
  • Τζίρος: 84,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Παγώνη: Πάσχα στο χωριό αλλά με προσοχή και μάσκες

Ματίνα Παγώνη / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Την ανάγκη να μην εφησυχάσουμε και να φοράμε την μάσκα το Πάσχα τόνισε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στο Mega τόνισε πως «χρειάζεται πολλή μεγάλη προσοχή, ανεξάρτητα από το ότι πρέπει να πάμε στα χωριά μας και να διασκεδάσουμε, το πιο σημαντικό είναι να φοράμε μάσκα. Η σωτηρία μας είναι η μάσκα σε αυτή τη φάση. Στον Επιτάφιο, στην Ανάσταση ή όπου άλλου πάμε και έχει κόσμο, να φοράμε μάσκα. Πριν φύγουμε, καλό θα ήταν να κάνουμε ένα τεστ, για σεβασμό κυρίως προς τους άλλους ανθρώπους».

«Η Πολιτεία είπε ότι απο 1η Μαΐου δεν θα έχουμε μέτρα. Ο κόσμος το περίμενε, και σίγουρα δεν έπρεπε να ειπωθεί τόσο νωρίς όσο ειπώθηκε. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι τελείωσε ο κορονοϊός, έχουμε δύο δείκτες που είναι ανεβασμένοι ακόμα, μπορεί να μειώνονται αλλά είναι υψηλοί» πρόσθεσε η κ. Παγώνη.

Για την 4η δόση

«Η 4η δόση είναι ανεξάρτητη από τα μέτρα, η 4η δόση θα πρέπει να γίνει στους πολίτες άνω των 60 ετών. Δεν θα πρέπει να κάνει ο καθένας τον γιατρό μόνο του, υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν την προστασία από την βαριά νόσο. Υπάρχουν ηλικιακές ομάδες, οι επιστήμονες βλέπουν τα επιστημονικά δεδομένα που καθορίζουν ποιος θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Για τους υγειονομικούς και την αναστολή η κ. Παγώνη επεσήμανε πως, «όταν ξεκίνησε αυτή η συζήτηση, εξαρχής ήμουν εναντίον της απόλυσής τους. Τους καλώ ωστόσο να πάνε να εμβολιαστούν με το πρωτεϊνικό εμβόλιο. Μπαίνοντας στο νοσοκομείο, σίγουρα θα νοσήσουν. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να απολυθούν. Οι περισσότεροι έχουν πάει να εμβολιαστούν για καλό δικό τους».

Για την επαναφορά στην «κανονικότητα» και στα χειρουργεία που δεν έχουν γίνει ακόμα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως, «τα χειρουργεία έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ, έως και 8-9 μήνες, και οι ασθενείς έχουν αγανακτήσει. Θα προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση των χειρουργείων άμεσα. Μεχρι τον Σεπτέμβριο πρέπει να έχουν τελειώσει όλα τα χειρουργεία. Έπρεπε να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά covid, ωστόσο τώρα μπαίνουν πάλι σε μία σειρά».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ