Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πώς θα κάνουμε Πάσχα μετά την άρση των μέτρων

Πηγή: Ευρωκίνηση

Ανακοινώσεις για άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού κάνουν αυτή την ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Η πανδημία φαίνεται να ελέγχεται. Αυτά τα δύο χρόνια, μας έδειξαν ότι αντιμετωπίζουμε καθημερινά καινούργια πράγματα. Ξεκινάμε με μία καινούργια κανονικότητα. Να χαρούμε το Πάσχα» είπε η κ. Γκάγκα, η οποία ωστόσο συνέστησε τη χρήση μάσκας όπου παρατηρείται συνωστισμός, ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Υφεση εμφανίζει η πορεία του κορωνοιού στην χώρα μας, επισήμανε η κα Παπαευαγγέλου και ανέφερε πως τα σημερινά κρούσματα είναι σημαντικά χαμηλότερα απ΄ότι έχουμ συνηθίσει τις τελευταίες εβδομάδες ενώ ο δείκτης RT είναι στο 0.85 περιγράφοντας την υφεση πανδημικου κύματος.

«Θα πάμε στις εκκλησίες με μάσκες», τόνισε αναφερόμενη στο Πάσχα. Η κα Παπαευαγγέλου πρόσθεσε πως καλό θα είναι να κάνουμε self test πριν δούμε ευάλωτα άτομα της οικογένειας μας.

«Είμαστε όλοι έτοιμοι να γιορτάσουμε το Πάσχα εξήγησε και συμπλήρωσε πως ο ιός που κυκλοφορεί φαίνεται ηπιότερος για τους εμβολιασμένους» είπε.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ