Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αττική Οδός: 12.000 αιτήσεις για αποζημίωση - Προς απόρριψη οι 8.500

Πηγή: Ευρωκίνηση

Περίπου 12.000 άτομα υπέβαλαν αίτηση για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ που αφορά τον εγκλωβισμό στην Αττική Οδό εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς» τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, είναι 3.500 οι πολίτες που υπέβαλαν αίτηση στη σχετική πλατφόρμα και οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι όντως αποκλείστηκαν. Οι υπόλοιπες, μάλιστα, αιτήσεις θα απορριφθούν, όπως μεταδίδει το ethnos.gr.

Σημειώνεται ότι η διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού, οι «Αττικές Διαδρομές», δέχονται αιτήσεις για αποζημίωση από τις 5 Φεβρουαρίου.

Οι πολίτες που υπέβαλαν αίτηση ήταν υποχρεωμένοι να δηλώσουν την ώρα και την ημέρα εισόδου και εξόδου του οχήματος, είτε καταθέτοντας την απόδειξη των διοδίων, εφόσον η είσοδός τους στον αυτοκινητόδρομο έγινε όσο ακόμη ζητούνταν η πληρωμή τους, είτε δηλώνοντας αν συνομίλησαν με εκπροσώπους της εταιρείας, αφού οι κλήσεις καταγράφονται και στέλνοντας έως τρεις φωτογραφίες που τράβηξαν εκείνες τις ώρες από το σημείο αποκλεισμού.

Απορρίπτονται αιτήσεις

Με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υποδομών, συνολικά είχαν εγκλωβιστεί περίπου 3.500-4.000 οχήματα. Ωστόσο, κατατέθηκαν περίπου 12.000 αιτήσεις, δηλαδή αριθμός υπερτριπλάσιος.

Ηδη έχουν εγκριθεί 2.984 αιτήσεις, ενώ έχουν ενημερωθεί μέσω email 1.557 δικαιούχοι. Επιπλέον 545 βρίσκονται προς έγκριση. Συνολικά, ο αριθμός των δικαιούχων είναι 3.529, ενώ έχουν ανταποκριθεί οι 1.195.

Μέχρι στιγμής 480 άτομα έχουν ήδη λάβει την αποζημίωση των 2.000 ευρώ, ενώ επιπλέον 106 αναμένεται να τη λάβουν έως το τέλος της εβδομάδες.

Οι υπόλοιπες αιτήσεις -περίπου 8.500 στον αριθμό – υποστηρίζονται από ελλιπή στοιχεία, με αποτέλεσμα να θεωρείται πιθανή η απόρριψή τους.

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα παραμένει η πληρωμή του προστίμου, που αποφασίστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου να επιβληθεί στις εταιρείες «Αττική Οδός» και «Αττικές Διαδρομές», ύψους 1 εκατ. ευρώ στην καθεμία.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ