Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο σύστημα ασφαλείας στο Πεντάγωνο: Τι περιλαμβάνει η «φούσκα ασφαλείας»

Σήμερα το πρωί παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου εγκαινιάστηκε στο Πεντάγωνο το «Σύστημα Εμποδίου Κεντρικής Πύλης» του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΓΟΥ».

Το σύστημα εμποδίου Κεντρικής Πύλης, όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αποφασίστηκε να κατασκευαστεί μετά την προ ετών παράνομη και βίαιη στο χώρο του Στρατοπέδου «Παπάγου» είσοδο διαμαρτυρόμενων πολιτών που πέταξαν «τρικάκια», με ενέργειες του ΓΕΣ, που ολοκληρώθηκαν τώρα.

«Πρόκειται για έργο ουσιαστικό και εμβληματικό, καθώς δείχνει τη βούληση για τον απόλυτο έλεγχο ασφαλείας εισόδου-εξόδου από το Στρατόπεδο ''Παπάγου'', τόσο στην Κεντρική Πύλη, όσο και στην Πύλη Ψυχικού, που θα ακολουθήσει, αλλά και στο νέο Control Room το οποίο παρέχει στα όργανα ασφαλείας όλου του στρατοπέδου, να έχουν ανά πάσα στιγμή του 24ώρου τον πλήρη έλεγχο ασφαλείας τόσο από τους σκοπούς και τα περίπολα, όσο και κυρίως αυτό και από όλα τα ηλεκτρονικά μέσα παρακολουθήσεως και ελέγχου του στρατοπέδου, στα οποία προστίθεται τώρα και ο έλεγχος του εναέριου χώρου πάνω από το στρατόπεδο για την παράνομη είσοδο drones, που πριν λίγα χρόνια είχαν δημιουργήσει πρόβλημα κυρίως τις βραδινές ώρες. Τώρα όλα αυτά είναι παρελθόν, καθώς όχι μόνο παρακολουθούνται αλλά μπορούν και να εξουδετερωθούν για λόγους ασφαλείας».

Στα εγκαίνια  της ανακαίνισης της Κεντρικής Πύλης πραγματοποιήθηκε και επίδειξη λειτουργίας. Αμέσως μετά, ακολούθησε τελετή εγκαινίων της Ενιαίας Αίθουσας Ελέγχου Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας , με την οποία εξασφαλίζεται η 24ωρη επιτήρηση του Στρατοπέδου μέσω κινητών και σταθερών καμερών. 

Αναλυτικότερα, το «Σύστημα εμποδίου Κεντρικής Πύλης» αποτελείται από 5 εν σειρά αναβαθμούς, συνολικού μήκους 12 μέτρων, πλάτους 5 μέτρων και βάθους 1,30 μέτρα, που μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω παράνομη είσοδο στο στρατόπεδο, οποιουδήποτε πεζού ή οχήματος επιχειρήσει να εισέλθει παρανόμως εντός αυτού. Τότε σε χρόνο μόλις 8 δευτερολέπτων κλείνουν οι πόρτες ηλεκτρονικά με κάγκελα και ορθώνονται οι αναβαθμοί, «παγιδεύοντας έτσι τον/τους εισβολείς μέσα σε μία «φούσκα ασφαλείας», αμέσως μετά την μπάρα εξόδου/εισόδου και των αναβαθμών, μέχρις ότου να φτάσει η ΕΛΑΣ που έχει δικαίωμα συλλήψεως πολιτών εισβολέων. Το όλο έργο ολοκληρώνεται με βαφή των εξωτερικών τοίχων της πύλης με ειδικά «αντιγράφιτι υλικά», μετακίνηση της σκοπιάς της Κεντρικής Πύλης, ώστε να είναι εκτός της ελεγχόμενης «φούσκας ασφαλείας», και ανακαίνιση του φυλακίου της εισόδου

Την τελετή των εγκαινίων παρακολούθησαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, αλλά και ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εθνικής Αμύνας, Αθανάσιου Βάλαρη, καθώς και άλλων ανώτατων αξιωματικών όλων των Κλάδων.
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ