Νέα
  • ΓΔ: 798.11 -2.44%
  • Τζίρος: 58,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ECDC: 190 παιδιά με οξεία ηπατίτιδα σε 12 χώρες - Τα 40 στην Ευρώπη

Για περισσότερα από 169 κρούσματα της οξείας ηπατίτδας σε 12 χώρες κάνει λόγο το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων (ECDC).

Η έξαρση αναφέρθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό τον μήνα και έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτή περιλαμβάνει περίπου 40 περιστατικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του ECDC, Αντρέα Αμόν, σε δημοσιογράφους σε διαδικτυακή ενημέρωση.

Το ECDC ερευνά τα περιστατικά αυτά παράλληλα με τις εθνικές αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το Μεγάλο Σάββατο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τόνισε ότι έχει ενημερωθεί για 169 κρούσματα σε 12 χώρες, ενώ τουλάχιστον ένα παιδί έχει χάσει τη ζωή του από την ασθένεια.

Τα συμπτώματα της οξείας ηπατίτιδας

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα συμπτώματα που μπορεί να κάνει η ηπατίτιδα είναι πολλαπλά, αλλά ο ίκτερος είναι εκείνο που πρέπει να αναγνωρίσουν οι γονείς στα παιδιά τους.

Στα συμπτώματα που εμφανίζονται στα παιδιά από την ηπατίτιδα αναφέρθηκε προ ημερών ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, εξηγώντας ότι τα παιδιά έχουν κόπωση, μπορεί να εκδηλώσουν πυρετό, να έχουν ικτερική χροιά στα μάτια αλλά και στο δέρμα, τα ούρα τους να είναι έντονα χρωματισμένα και τα κόπρανά τους αποχρωματισμένα.

«Επίσης, μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα γαστρεντερικού, όπως εμετούς, διάρροιες και πόνο στην κοιλιά».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ