Νέα
  • ΓΔ: 1448.48 -0.48%
  • Τζίρος: 187,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης για την είσοδο στη χώρα από την 1η Μαΐου

Πηγή: Ευρωκίνηση

Τέλος βάζει η χώρα μας στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης προκειμένου για την είσοδο στην Ελλάδα επισκεπτών από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε την Πέμπτη, από την 1η Μαΐου παύουν να ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης στη χώρα μας αλλά και για την είσοδο στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Οι σχετικές ανακοινώσεις  θα γίνουν στις έξι το απόγευμα στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα και τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη.

Καμία, ωστόσο, απόφαση δεν ελήφθη σχετικά με τις μάσκες, οι οποίες παραμένουν υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους τουλάχιστον για ολόκληρο τον Μάιο, ενώ η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα κρίνει τις αποφάσεις από Ιούνιο και μετά.

Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα:

- Αναστολή covid pass από 1η Μαΐου και επαναφορά τής χωρητικότητας στο 100%.

- Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.

- 1 rapid test την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

- 1 rapid test (από 2 που ηταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις σπο το υπουργείο Παιδείας.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ