Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τέλος τα self test σε παιδιά και φοιτητές – Παραμένουν οι μάσκες

Υποχρεωτική θα είναι και τον Μάιο η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ενώ την ίδια στιγμή καταργούνται τα self test σε παιδιά και φοιτητές.

Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας σχετικά με την πανδημία.

Η κ. Γκάγκα επεσήμανε ότι υπάρχει αυστηρή σύσταση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ενώ στην παρούσα φάση θα είναι υποχρεωτική η χρήση της στους κλειστούς χώρους. Ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επανεξεταστεί στο μέλλον η χρήσης της. Όπως ανέφερε η κα Γκάγκα «εξακολουθούμε να φοράμε μάσκες. Η Επιτροπή συστήνει μάσκες. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας δείξουν πότε και πού μπορούμε να τις βγάλουμε».

Παράλληλα, η υπουργός ανακοίνωσε ότι μειώνονται τα rapid test από δύο σε ένα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Σημειώνεται ότι εξαιρούνται τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ όπου παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Επιπλέον από 1η Μαΐου καταργούνται τα self test σε μαθητές και φοιτητές.

Καθησυχαστική για τα κρούσματα ηπατίτιδας

 

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η κα Γκάγκα σε σχέση με το ζήτημα της ηπατίτιδας το οποίο έχει προκύψει σε διεθνές επίπεδο.

Όπως είπε «οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς τα κρούσματα που έχουμε διεθνώς δεν σχετίζονται μεταξύ τους κάτι που είναι αρκετά καθησυχαστικό».

Γι' αυτό το λόγο όπως τόνισε οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν για το αν τα παιδιά τους θα βγουν έξω και θα παίξουν με άλλα παιδιά.

Η ίδια συνέστησε στους γονείς, καλό πλύσιμο των χεριών των παιδιών, ιδίως πριν από το φαγητό και να ελέγχουν τα ούρα τους ώστε σε οποιαδήποτε αλλαγή του χρώματος να ενημερώνουν τον θεράποντα γιατρό.

Όπως είπε έχουν δοθεί οδηγίες σε όλους τους παιδιάτρους και αν χρειαστεί οποιοδήποτε μέτρο, το υπουργείο Υγείας που επιτηρεί το θέμα, μέσω του ΕΟΔΥ θα το λάβει -αν και η ίδια εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί.

Μιλώντας γενικότερα για την ηπατίτιδα είπε ότι ήταν μια νόσος πολύ πιο συχνή πριν από τα εμβόλια, αλλά εξακολουθούμε όπως τόνισε να βλέπουμε παιδιά με ηπατίτιδες ακόμα και σήμερα.

Οι περισσότερες όμως, εξήγησε, αυτοϊόνται και σπάνια έχουμε πρόβλημα με το ήπαρ τα παιδιά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα