Νέα
  • ΓΔ: 809.38 +2.10%
  • Τζίρος: 22,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σοφία Μπεκατώρου: Ελπίζω κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν

Σοφία Μπεκατώρου / Πηγή: Intime
Σοφία Μπεκατώρου / Πηγή: Intime

«Ελπίζω και άλλες γυναίκες, κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν», ανέφερε εξερχόμενη από το γραφείο του Εισαγγελέα η Χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της αναφορικά με τις σοκαριστικές αποκαλύψεις της για τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας.

Η κατάθεσή της στον εισαγγελέα Νίκο Σταφανάτο διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες, καθώς είναι η πρώτη και ουσιαστική μάρτυρας στην έρευνα της που ξεκίνησε μετά την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο ξεκίνημα της καριέρας της από πρόσωπο με κεντρικό ρόλο για την εξέλιξή της ως παγκόσμιου κύρους αθλήτρια.

Η κ. Μπεκατώρου έδωσε αναλυτική κατάθεση για όσα ισχυρίζεται ότι υπέστη κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ισπανία το 1998, γεγονός που -σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει- «κουβαλούσε» επί σειρά ετών, μη μπορώντας να το διαχειριστεί ώστε να το δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο καταγγελόμενος ως δράστης θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Μετά το πέρας της κατάθεσής της, η Ολυμπιονίκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή, ελπίζω και άλλες γυναίκες, κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε».

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αξιολογηθούν όλα όσα κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό η καταγγέλουσα και αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση και άλλοι μάρτυρες.

Η δικογραφία, που μόλις άνοιξε, είναι πιθανό να κινητοποιήσει και άλλες γυναίκες ή άνδρες αθλητές, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν υποστεί σεξουαλική βία στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους, να προσέλθουν στον εισαγγελέα και να καταγγείλουν πρόσφατες πράξεις σε βάρος τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ