Νέα
  • ΓΔ: 815.1 -0.24%
  • Τζίρος: 78,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: Κατακόρυφη αύξηση θανάτων σε Ελλάδα και ΕΕ λόγω κορονοϊού

Μισό εκατομμύριο θάνατοι από την Covid-19
Πηγή: Intime

Μία άλλη, πολύ δυσάρεστη ανάγνωση, της μεγάλης αύξησης των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα τον Νοέμβριο προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Σύμφωνα με αυτά, ο αριθμός των θανάτων τον προτελευταίο μήνα του 2020 ήταν αυξημένος περισσότερο από ένα τρίτο (34,7%) σε σχέση με τον μέσο όρο της τετραετίας 2016-2019 τον ίδιο μήνα. 

Μεγάλες αυξήσεις των θανάτων σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία κατέγραψαν και οι χώρες της ΕΕ, οι οποίες επλήγησαν το Φθινόπωρο από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Αν και η Eurostat δεν αναφέρει τον μέσο όρο της ΕΕ για τον Νοέμβριο, καθώς δεν είχαν ανακοινωθεί στοιχεία από όλες τις χώρες, ωστόσο από τον πίνακα που παραθέτει προκύπτει ότι πολλές χώρες είχαν μεγαλύτερες αυξήσεις από την Ελλάδα και μάλιστα τρεις - η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Σλοβενία - κατέγραψαν σχεδόν διπλάσιους θανάτους (ποσοστά 97,2%, 94,5% και 91,4%, αντίστοιχα). 

Από την άλλη πλευρά, οι σκανδιναβικές χώρες επλήγησαν πολύ λίγο τον Νοέμβριο, με αυξήσεις θανάτων χαμηλότερες από 10%. Συγκεκριμένα, η Δανία είχε αύξηση 5,5%, η Φινλανδία 5,6%, η Εσθονία 6,4%, και η Λετονία (8,4%), ενώ μονοψήφιο ποσοστό αύξησης ανέφερε και η Κύπρος (9,7%).

Από τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο του 2020, η Ελλάδα είχε πληγεί από την πανδημία πολύ λιγότερο σε σχέση με την ΕΕ, με εξαίρεση τον Οκτώβριο που οι θάνατοι ήταν αυξημένοι στη χώρα μας κατά 10,3% σε σχέση με την περασμένη τετραετία έναντι 8% στην ΕΕ. Τους υπόλοιπους μήνες της παραπάνω περιόδου, τα ποσοστά αύξησης των θανάτων ήταν μονοψήφια, ενώ τον Ιούνιο καταγράφηκε και μείωσή τους κατά 1,5%. 

Στην ΕΕ, η αύξηση των θανάτων ήταν πολύ υψηλή τον Απρίλιο (24,9%), τον Οκτώβριο (17,1%) και τον Μάρτιο (13,6%), ενώ τους υπόλοιπους μήνες κινήθηκε σε μονοψήφια επίπεδα. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ