Νέα
  • ΓΔ: 815.1 -0.24%
  • Τζίρος: 78,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σοφία Μπεκατώρου: Και άλλη αθλήτρια κακοποιήθηκε σεξουαλικά - Δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα

Σοφία Μπεκατώρου / Πηγή: Intime
Σοφία Μπεκατώρου / Πηγή: Intime

Συναθλήτριά της που επίσης φέρεται να υπέστη σεξουαλική κακοποίηση κατονόμασε η Σοφία Μπεκατώρου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασής της από τον Εισαγγελέα, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις της για κακοποίηση που υπέστη από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο ξεκίνημα της καριέρας της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Χρυσή Ολυμπιονίκης που κατέθετε στον Εισαγγελέα Νίκο Σταφανάτο περισσότερες από τρεις ώρες, έδωσε στοιχεία για υπόθεση που σε αντίθεση με τη δική της επιδέχονται ποινικού ελέγχου, καθώς αφορούν πράξη ή πράξεις που ενδέχεται να διαπράχθηκαν εντός του ορίου των 15 ετών που έχει δυνατότητα να επιληφθεί η Δικαιοσύνη και δεν έχουν παραγραφεί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατονόμασε την περίπτωση συναθλήτριας της στον χώρο της ιστιοπλοΐας η οποία, σύμφωνα με την πρώτη μάρτυρα της έρευνας, έχει υποστεί σεξουαλική βία. Η ποινικά αξιόποινη πράξη κατά της συναθλήτριας της στην οποία αναφέρθηκε επίσημα η Ολυμπιονίκης, φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί και είναι ενεργή η δυνατότητα, μετά από καταγγελία τής παθούσας, ενεργοποίησης του εισαγγελέα.

Έτσι, θεωρείται δεδομένο ότι η αθλήτρια στην οποία αναφέρθηκε η κ. Μπεκατώρου θα κληθεί άμεσα από τον εισαγγελικό λειτουργό σε κατάθεση προκειμένου να επιβεβαιώσει την κ. Μπεκατώρου ή ακόμη και αυτή με την σειρά της να οδηγήσει στον "επόμενο κρίκο της αλυσίδας" βίαιων και υποτιμητικών συμπεριφορών σε βάρος αθλητών καριέρας από παράγοντες στον χώρο.

Πολλοί εκτιμούν ότι ενώπιον της εισαγγελικής Αρχής θα ανοίξουν στόματα που επί σειρά ετών παρέμεναν σιωπηλά για οδυνηρές πράξεις και ότι το τέλος της έρευνας που ξεκίνησε με την κατάθεση της κ. Μπεκατώρου θα φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης για εξηγήσεις πρόσωπα που επί σειρά ετών παρέμεναν στο απυρόβλητο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ