Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Επίδομα Θέρμανσης: Τα ποσά και οι ημερομηνίες καταβολής

Επίδομα θέρμανσης
Πηγή:Intime

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον υπολογισμό του επιδόματος θέρμανσης αλλά και την οριστικοποίηση του ποσού, για το οποίο υπέβαλλαν αίτηση περίπου 700.000 νοικοκυριά.

Τα ποσά

Σημειώνεται, ότι φέτος για πρώτη φορά, το ύψος του επιδόματος θέρμανσης δεν αφορά μόνο στο πετρέλαιο, αλλά και σε άλλες μορφές θέρμανσης (καυσόξυλα, φυσικό αέριο). Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, το επίδομα θα κυμανθεί από 80 έως 650 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό της επιδότησης εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 100 εκατ. ευρώ. Ο υπολογισμός του ποσού εξαρτάται από την τοποθεσία των δικαιούχων (η οποία καθορίζεται από τον Ταχυδρομικό Κώδικα της διεύθυνσης που έχει δηλωθεί στην αίτηση), αλλά και τον αριθμό των ανήλικων μελών της οικογένειας

Ειδικότερα, ανάλογα με τις βαθμοημέρες, δηλαδή με τον αριθμό των ημερών το χρόνο που μια περιοχή έχει θερμοκρασίες κάτω από του 15,5 βαθμούς Κελσίου. Το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει ένα νέο σύστημα που βασίζεται σε μελέτη της ΕΜΥ, η οποία χώρισε την Ελλάδα σε 200.000 τετράγωνα (διαστάσεων 750μΧ750μ), ώστε να αποτυπώνονται με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι κλιματικές και γεωγραφικές παράμετροι.Επίσης, για κάθε ανήλικο θα υπάρχει προσαύξηση 10%.

Με τον τρόπο αυτό θα προκύπτουν και οι ανάγκες για θέρμανση, οι οποίες διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή ανάλογα με το υψόμετρο, την απόσταση από τη θάλασσα και άλλες παραμέτρους. Για κάθε τετράγωνο θα υπάρχει ένας συντελεστής που θα πολλαπλασιάζεται με το μέγιστο επίδομα των 650 ευρώ και θα οδηγεί στο επίδομα που δικαιούται το κάθε νοικοκυριό. Για αυτό και το επίδομα θα είναι διαφορετικό σε κάθε οικισμό.

Οι ημερομηνίες πληρωμής

Η πληρωμή του επιδόματος θα καταβληθεί σε δύο φάσεις.

  1. Εως τις 31 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές που έγιναν έως τις 21 Δεκεμβρίου του 2020
  2. Εως τις 31 Μαρτίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές έως 28 Φεβρουαρίου
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ