Νέα
  • ΓΔ: 1457.54 +0.62%
  • Τζίρος: 17,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Πότε επαναλειτουργούν Γυμνάσια - Λύκεια - Η πιθανή ημερομηνία

Σχολείο / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Προτεραιότητα χαρακτήρισε το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από το βήμα τη Βουλής κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, βάζοντας «φρένο» στα σενάρια για άνοιγμα άλλων κλάδων της οικονομίας.

«Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός υπαινισσόμενος ότι η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, της εστίασης και των μετακινήσεων μεταξύ των νομών, πάει για αργότερα.

Σε τηλεδιάσκεψη, ωστόσο, που πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με τους υπεύθυνους των χιονοδρομικών κέντρων αναγνώρισε τον παράγοντα χρόνο (δηλαδή την εποχικότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων) και για το λόγο αυτό άνοιξε ένα παράθυρο λέγοντας πως θα μπορούσε να εξεταστεί μαζί με το άνοιγμα των χιονοδρομικών και το άνοιγμα των χώρων ενοικίασης στολών, με την είσοδο ατόμων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ Καταναλωτή, Π. Σταμπουλίδης διευκρίνισε χθες πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για μετακίνηση από νομό σε νομό», ενώ απέρριψε κάθε σκέψη για επανεκκίνηση της εστίασης.

Σε κάθε περίπτωση, για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί το «αποτύπωμα» του ανοίγματος των καταστημάτων παράλληλα με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων.

Όλα θα κριθούν από τα δεδομένα των επόμενων ημερών. Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία άνοιξαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τα καταστήματα μαζί με κομμωτήρια λειτουργούν από την περασμένη Δευτέρα. Οι επόμενες κινήσεις θα κριθούν αφότου οι επιδημιολόγοι πάρουν στα χέρια τους τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων εβδομάδων.

Πιθανότατα την 1η Φεβρουαρίου η επιστροφή για Γυμνάσια - Λύκεια 

Το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης ζήτημα το οποίο θα απασχολήσει την επιτροπή των ειδικών αυτή την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σενάριο για επιστροφή στα θρανία για τις 25 Ιανουαρίου δεν φαίνεται να είναι στο τραπέζι, καθώς οι επιστήμονες της επιτροπής έχουν ζητήσει να δοθεί ένα περιθώριο 15 ημέρων πριν υπάρξει και επιπλέον αύξηση της κινητικότητας στους δρόμους. Κατά συνέπεια, πιο πιθανή ημερομηνία για την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων τίθεται η 1η Φεβρουαρίου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα