Νέα
  • ΓΔ: 1416.83 -0.37%
  • Τζίρος: 43,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κτηματολόγιο: Τι αλλαγές φέρνει η διασύνδεση με τα Ληξιαρχεία

Την απευθείας διασύνδεση του Κτηματολογίου με τα Ληξιαρχεία θεσπίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που καταρτίστηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως αποκαλύπτει το ethnos.gr.

Παράλληλα υποχρεώνει τους κληρονόμους σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα να γνωστοποιήσουν τη διαδοχή τους επί των ακινήτων του ιδιοκτήτη που απεβίωσε.

Συγκεκριμένα με το νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται αυτές τις μέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, θεσπίζεται ηλεκτρονικό σύστημα αυτοματοποιημένης διασύνδεσης των ληξιαρχείων και ληξιάρχων με το «Ελληνικό Κτηματολόγιο» ώστε να υπάρχει πρόσβαση των κτηματολογικών γραφείων στις διαδικτυακές υπηρεσίες και στα δεδομένα του Πληροφοριακού Συστήματος «Μητρώο Πολιτών».

Στόχος είναι η αυτόματη ηλεκτρονική ενημέρωση των αλφαβητικών ευρετηρίων και των κτηματολογικών βιβλίων που τηρούνται στο Εθνικό Κτηματολόγιο με την ημερομηνία θανάτου, τον αριθμό και την εκδούσα αρχή των ληξιαρχικών πράξεων θανάτου των φερόμενων ως δικαιούχων δικαιωμάτων που έχουν εγγραφεί στα κτηματολογικά βιβλία, καθώς και των προσώπων των οποίων η αίτηση διόρθωσης έχει σημειωθεί ως εκκρεμής.

Το σύστημα θα τεθεί αρχικά σε δοκιμαστική λειτουργία για 15 ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ η πλήρης λειτουργία του θα ξεκινήσει ύστερα από σχετική απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ