Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευλογιά των πιθήκων: Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Πηγή: Ευρωκίνηση

Yποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για έναν Aγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωτική, μεταφέρονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Οι δυο τους θα μεταφερθούν στη λοιμωξιολογική κλινική που επικεφαλής είναι ο Σωτήρης Τσιόδρας, προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης. Οι τοπικές υγειονομικές αρχές χαρακτήρισαν το περιστατικό ως ύποπτο, καθώς είχε δερματικά εξανθήματα και άλλα συμπτώματα που παραπέμπουν σε αυτά της ευλογιάς των πιθήκων.

Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε χθες στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς όπου οι υγειονομικές αρχές αξιολόγησαν το περιστατικό, και σήμερα αποφασίστηκε η μεταφορά και των δύο ατόμων στην Αθήνα, καθώς ο άνδρας παρουσίασε έξαρση των συμπτωμάτων.

Υπενθυμίζεται πως τα κρούσματα αυξάνονται στην Ευρώπη, με τον αριθμό τους να ξεπερνά τα 100.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα