Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Δεν είναι ευλογιά των Πιθήκων το ύποπτο κρούσμα στο Αττικό - Πάσχει από ανεμοβλογιά

Από ανεμοβλογιά φέρεται να πάσχει ο 26χρονος που νοσηλεύεται στο Αττικό νοσοκομείο κι όχι από την ευλογιά των πιθήκων, όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

Και στα δύο τεστ που έγιναν το δείγμα βρέθηκε θετικό στον ιό της ανεμοβλογιάς και αρνητικό στον ιό της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox) σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας.

Ο 29χρονος Βρετανός που είχε ταξιδέψει στην Κεφαλονιά θεωρήθηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας. 

Ο νεαρός άντρας, παραμένει στο «Αττικόν» σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός είχε μεταφερθεί το Σάββατο το βράδυ, σε ειδική κάψουλα, από την Κεφαλονιά στην Αθήνα με συμπτώματα που παρέπεμπαν στην ευλογιά, όπως κάποια εξανθήματα.

Στο «Αττικόν» νοσηλεύεται και η σύντροφός του, η οποία είναι ασυμπτωματική, ενώ την εποπτεία και των δύο έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου και τον καθηγητή Παθολογίας – Ρευματολογίας Δημήτρη Μπούμπα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ