Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

ΣτΕ: Προσφυγή της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ κατά του «Γιατρός για όλους»

Πηγή: Ευρωκίνηση

Στο ΣτΕ προσφεύγει η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ που αντιδρά στο νέο νόμο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) «Γιατρός για όλους».

Η Ένωση τονίζει ότι ο νόμος «θίγει την αξιοπρέπεια του γιατρού» και η προσφυγή στο ΣτΕ έχει ως σκοπό τη «διασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων».

Σημειώνει πως «εάν δεν εξειδικευθούν οι όροι της σύμβασης, με σεβασμό στο επιστημονικό έργο του ιατρού και στις απαιτήσεις λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείου, τότε η δηλωθείσα άποψη μας είναι αρχικά αρνητική ως προς τη συμμετοχή των ιατρών στις νέες συμβάσεις».

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ τονίστηκε ότι «το συμβατικό περιβάλλον των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ καθίσταται ασυμβίβαστο με την αξιοπρέπεια στη λειτουργία του ιατρικού επαγγέλματος».

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ τονίζει ότι «το νομικό πλαίσιο απαξιώνει το πτυχίο Ιατρικής, με υπέρμετρες υποχρεώσεις, δεσμεύσεις, άτυπη πολιτική επιστράτευση, και απαλείφει οποιαδήποτε ασπίδα προστασίας του ιατρού έναντι καταχρηστικών συμπεριφορών εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ σε επαγγελματικό ή οικονομικό επίπεδο». Επιπλέον αναφέρει ότι «δεν υπάρχει αναφορά για το ύψος του προϋπολογισμού ή της αποζημίωσης του ιατρικού δυναμικού» και προσθέτει «ότι χωρίς πόρους και ιατρούς, δεν υπάρχει ΠΦΥ».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ