Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευλογιά των πιθήκων: Καμπανάκι από ΠΟΥ - «Αυξήστε την επαγρύπνησή σας»

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ισχυρή σύσταση προς όλα τα κράτη να αυξήσουν την επαγρύπνησή τους για την ευλογιά των πιθήκων απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), που ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν υπάρξει 131 επιβεβαιωμένα κρούσματα και ακόμα 106 ύποπτες περιπτώσεις από τότε που αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα στις 7 Μαΐου έξω από χώρες στις οποίες η ασθένεια είναι ενδημική.

«Σας ενθαρρύνουμε όλους να αυξήσετε την επαγρύπνηση για την ευλογιά των πιθήκων για να δούμε πού βρίσκονται τα επίπεδα μετάδοσης και να καταλάβουμε πού πηγαίνει», δήλωσε η Σίλβι Μπράιαντ, διευθύντρια του τμήματος του ΠΟΥ για την παγκόσμια ετοιμότητα για μολυσματικούς κινδύνους.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν τα κρούσματα είναι η «κορυφή του παγόβουνου» ή εάν η κορύφωση της μετάδοσης έχει ήδη ξεπεραστεί.

«Περιορίσιμη» η έξαρση

Μιλώντας στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας στη Γενεύη, η Μπράιαντ επανέλαβε την άποψη του ΠΟΥ ότι είναι απίθανο ο ιός να έχει μεταλλαχθεί αλλά δήλωσε πως η μετάδοση μπορεί να αποτελεί αποτέλεσμα μιας αλλαγής στην ανθρώπινη συμπεριφορά, ιδιαίτερα καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν και πάλι να κοινωνικοποιούνται μετά την άρση των περιορισμών της COVID-19 σε όλο τον κόσμο.

Ενώ η Μπράιαντ δήλωσε ότι το ξέσπασμα είναι ασυνήθιστο, τόνισε ότι παραμένει «περιορίσιμο». Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα εμβόλια και θεραπείες για την ευλογία των πιθήκων, πρόσθεσε η ίδια, ζητώντας κατάλληλα μέτρα περιορισμού, περισσότερες έρευνες και παγκόσμια συνεργασία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ