Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός-Meteo: Φεύγει ο καύσωνας, έρχονται οι καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή. Μετά το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης που έπληξε τη χώρα, έρχονται μπόρες και ισχυρές καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται και από χαλάζι, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια της χώρας. «Θέλει προσοχή η Κυριακή, γιατί έρχονται ψυχρότερες αέριες μάζες. Η αλλαγή του καιρού δεν θα κρατήσει πολύ, αλλά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε τοπικό επίπεδο», τόνισε ο μετεωρολόγος, επισημαίνοντας ότι Κυριακή και Δευτέρα θα πέσει αρκετά η θερμοκρασία.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Κυριακή μέχρι και την Πέμπτη:

Κυριακή

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 26 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα

Στη δυτική και βόρεια χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανώς νωρίς το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και μικρή πτώση στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά της εποχής.

Τετάρτη-Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. 


 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα