Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάσκες: Παραμένουν υποχρεωτικές σε ταξί, πλοία και φαρμακεία

Υποχρεωτικές παραμένουν οι μάσκες για οδηγούς και επιβάτες στα ταξί, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, που συνεδρίασε σήμερα.

Για τα επιβατηγά πλοία, οι εμπειρογνώμονες εισηγούνται την αναστολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου. Παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες. Το μέτρο θα επανεξεταστεί στα τέλη Ιουνίου.

Για τα κρουαζιερόπλοια, αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται, όταν νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1% του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

Για τα ημερόπλοια εισηγούνται την αναστολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Στα φαρμακεία παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες.

Τι αλλάζει από σήμερα Τετάρτη

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, για την προστασία από τη μετάδοση του κορονοϊού, καταργείται από σήμερα Τετάρτη, 1 Ιουνίου. Ωστόσο, η άρση της υποχρεωτικότητας, η οποία θα ισχύσει ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2022 θα ισχύει με ορισμένες εξαιρέσεις.

Εδώ και μερικές ώρες, επομένως, η μάσκα έχει καταργηθεί στα αεροπλάνα και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Η χρήση μάσκας παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες, τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν, ενώ με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ