Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Βούλα: Ολονύχτια μάχη από τις επίγειες δυνάμεις

Φωτιά στη Βούλα
Φωτιά στη Βούλα / Πηγή: Eurokinissi

Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση με την πυρκαγιά στην Άνω Βούλα σε σχέση με το απόγευμα. Ωστόσο παραμένει σε εξέλιξη κυρίως στο μέτωπο προς τα νεκροταφεία.

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη σε πολλές εστίες κυρίως σε δύσβατη περιοχή, αλλά έχουν κοπάσει οι άνεμοι και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης, ενώ αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις που είναι σε πλήρη ανάπτυξη στην περιοχή.

Όπως λένε τα στελέχη της Πυροσβεστικής, θα δοθεί ολονύχτια μάχη με τις φλόγες μέχρι το πρώτο φως της ημέρας που θα επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα.

Συνολικά επιχειρούν 171 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με πηγές από το Πυροσβεστικό Σώμα οι δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τις πρωινές ώρες.

Επίσης το πρωί αναμένεται να γίνει νέα αναλυτική ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του πυροσβεστικού σώματος για την πορεία της πυρκαγιάς.

Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα, έγιναν εκκενώσεις

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN και είπε ότι κάηκαν τέσσερα σπίτια στο Πανόραμα Βούλας, άλλα 16 έχουν υποστεί ζημιές, ενώ έχουν καεί και αυτοκίνητα.

Για προληπτικούς λόγους, στην εκκένωση ενός γηροκομείου στη Βούλα, του Παιδικού Χωριού SOS αλλά και τεσσάρων οικισμών στη Βάρη προχώρησε η Πυροσβεστική το απόγευμα του Σαββάτου. Συγκεκριμένα, εκκενώθηκαν οι περιοχές Νέα Κάλυμνος, Εξοχή, Χέρωμα και Δίλοφο στη Βάρη, ενώ το γηροκομείο φιλοξενεί 100 άτομα. Αργά το βράδυ του Σαββάτου, πάντως, οι κάτοικοι επέστρεψαν στις εστίες τους (πλην των κατοίκων στο Χέρωμα), καθώς η φωτιά δεν τις απειλούσε, όπως έγινε και στο γηροκομείο, αλλά και στο Παιδικό Χωριό SOS.  

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα το μεσημέρι του Σαββάτου, από το τέρμα της οδού Μετσόβου στους πρόποδες του Υμηττού.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ