Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Καιρός-Meteo: Καταιγίδες με χαλάζι τη Δευτέρα - Πτώση θερμοκρασίας από την Τρίτη

Πηγή: Eurokinissi

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα, με καταιγίδες που σε πολλές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι, όπως προβλέπει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το meteo:

«Ένα αποκομμένο βαρομετρικό χαμηλό με ψυχρό πυρήνα που από τη Δευτέρα 06/06 θα στροβιλίζεται επάνω από τη Δυτική Μαύρη Θάλασσα καθώς και μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα προσεγγίσει την χώρα μας από βορειοδυτικά από τα μέσα της εβδομάδας θα ενισχύσουν σημαντικά την αστάθεια έως την Παρασκευή 10/06. Ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες που σε αρκετές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές, απογευματινές καθώς και πρώτες βραδινές ώρες, κατά κύριο λόγο στις ηπειρωτικές περιοχές. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική πτώση από την Τρίτη 07/06 και στα δυτικά τμήματα της χώρας από την Τετάρτη 08/06. Στο Σχήμα 1 σημειώνεται η θέση που αναμένεται να έχει το αποκομμένο βαρομετρικό χαμηλό στην μέση τροπόσφαιρα το μεσημέρι της Δευτέρας 06/06.

Ιδιαίτερα για τη Δευτέρα 06/06 αναμένονται βροχές από τις πρωινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες σταδιακά θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα της Θράκης, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, στην Πελοπόννησο, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες και τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις αναμένονται το μεσημέρι και απόγευμα στον νομό Θεσσαλονίκης ενώ στην Αττική τα ισχυρότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στα βόρεια του νομού. Ο προγνωστικός Δείκτης Επικινδυνότητας του Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI)  είναι στο επίπεδο 2. Στα Σχήματα 2 και 3 φαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται βροχοπτώσεις και καταιγίδες (πράσινες και μπλε αποχρώσεις) ενώ με μαύρες κουκίδες (μικρό χαλάζι), λευκές κουκίδες (μικρό χαλάζι σε μεγάλες ποσότητες) και κόκκινα τρίγωνα (μεγάλο χαλάζι) σημειώνονται οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ