Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια είναι η Generation Z - Τα στοιχήματα του μέλλοντος

Πηγή: AP

Τα χαρακτηριστικά της Generation Z (Gen Z) ή γενιάς Ζ όπως αποκαλείται στα ελληνικά, αναλύθηκαν και συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίας του 10ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου RGC 2022, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το τριήμερο 9-11 Ιουνίου.

Πρόκειται για μια γενιά χωρίς προϊντερνετική ζωή που έχει διαφορετικές digital συνήθειες και χρησιμοποιεί διαφορετικά τα social media από τους millennians, αλλά και με πολιτικό σκοπό ύπαρξης. Οσον αφορά την πολιτική, είναι η γενιά που, όπως τονίστηκε, θα κάνει τη μετάβαση σε εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της πολιτικής. Η γενιά αυτή θα κληθεί να αντιμετωπίσει και να επιλύσει πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, ζητήματα ισότητας και ταυτότητας φύλου και οικονομικές ανισότητες.

Η Gen Z, που την χαρακτηρίζει η ταχύτητα, μέσα από την οποία θέλει να ανελιχθεί και να πετύχει τους στόχους της, βιώνει παράλληλα έντονη αβεβαιότητα, ζώντας μέσα σε διαδοχικές κρίσεις, γεγονός που τις δημιουργεί ανασφάλεια. Το μέλλον το βλέπουν δύσκολο, δύσβατο, αλλά διατηρούν την αισιοδοξία τους ότι μπορούν να πετύχουν.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ