Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους 2022: Eνα ελληνικό και ένα κυπριακό έργο μεταξύ των διακριθέντων

Οι νικητές του πρώτου Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους ανακοινώθηκαν στην τελετή λήξης της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε εχθές, Σάββατο στις Βρυξέλλες

Τα βραβεία γιορτάζουν νέα, εμπνευσμένα παραδείγματα των αλλαγών που το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους στοχεύει να επιφέρει στην καθημερινή μας ζωή, στους χώρους διαβίωσης και στις εμπειρίες μας. 

Τέσσερα βραβεία απονεμήθηκαν σε κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων για υπάρχοντα ολοκληρωμένα έργα, αλλά και των βραβείων «Rising Stars» για ιδέες νέων ταλέντων ηλικίας 30 ετών και κάτω.

Στην κατηγορία «Επανασύνδεση με τη φύση», οι νικητές είναι από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία. 

Τα βραβεία για την «Επανάκτηση της αίσθησης του ανήκειν» απονεμήθηκαν σε έργα από την Αυστρία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και την Τσεχία. Τα καλύτερα έργα με τίτλο «Προτεραιότητα σε τόπους και ανθρώπους που το χρειάζονται περισσότερο» επιλέχθηκαν από το Βέλγιο, την Ελλάδα (Odyssea Academy), την Ιταλία και την Ουγγαρία. 

Στην τέταρτη κατηγορία, «Διαμόρφωση ενός κυκλικού βιομηχανικού οικοσυστήματος και υποστήριξη της σκέψης του κύκλου ζωής», βραβεία απονεμήθηκαν στην Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Φινλανδία και την Ιταλία. 

Τέλος, δύο βραβεία απονεμήθηκαν στους νικητές μιας δημόσιας ψηφοφορίας: ένα έργο «Κήποι του μέλλοντος» από την Κύπρο και «Βιοφωτοβολταϊκά για τη φύση και τους ανθρώπους», ένα έργο Rising Stars από την Ισπανία. Ο κάθε νικητής θα λάβει οικονομικό βραβείο καθώς και μια εταιρική σχέση μέσων ενημέρωσης που παρέχεται από την Επιτροπή για ειδικές επικοινωνιακές δραστηριότητες. 

Να σημειωθεί ότι συνολικά υποβλήθηκαν προτάσεις για 1100 έργα, ενώ οι φιναλίστ ήταν 52. 

Περισσότερες από 200 παράλληλες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη διοργανώθηκαν από τις 9 μέχρι τις 12 Ιουνίου. 

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους σε 25 χώρες περιελάμβαναν συζητήσεις σχετικά με τους ανανεώσιμους πόρους, τις καινοτόμες τεχνολογίες, την αστική γεωργία, την εξέλιξη των κτιρίων και τη φιλική προς το κλίμα κινητικότητα, καθώς και συναυλίες, εργαστήρια ιδεών και εκθέσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ