Νέα
  • ΓΔ: 899.16 +0.17%
  • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αντικατάσταση συσκευών: Τι ώρα θα ανοίξει η πλατφόρμα - Ποιοι θα κάνουν πρώτοι αίτηση

Σήμερα το απόγευμα, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα αντικατάστασης παλιών και ηλεκτροβόρων συσκευών σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει σήμερα γύρω στις 4-5 το απόγευμα και σήμερα θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις όσοι το ΑΦΜ τους τελειώνει σε 1 και 2.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σκρέκας, τόνισε πως από το πρόγραμμα αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν μέχρι 3 συσκευές. Οι συσκευές αυτές είναι ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά και οι ωφελούμενοι θα μπορούν να αντικαταστήσουν έως 2 κλιματιστικά και μια άλλη συσκευή της επιλογής τους ή έως 1 συσκευή κάθε είδος.

Στην πλατφόρμα θα μπορούν να καταθέσουν όλοι αίτηση χωρίς αποκλεισμούς, αλλά θα υπάρξει μια μοριοδότηση ανάλογα με το εισόδημα ή άλλα κοινωνικά κριτήρια. Όσοι δεν επιλεχθούν θα παραμένουν στη πλατφόρμα ως επιλαχόντες, ώστε αν καταστεί εφικτό να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος να επιλεγούν στη συνέχεια.

Ο κ. Σκρέκας διευκρίνισε πως ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέσει αίτηση για ένα σπίτι. Όταν επιλεγεί ο δικαιούχος θα λάβει ένα μήνυμα στο κινητό του, το οποίο θα περιέχει και τον αριθμό του εκπτωτικού κουπονιού.

Στη συνέχεια θα πάει στο κατάστημα της επιλογής του, το οποίο έχει την υποχρέωση να ελέγξει αν η συσκευή που πρέπει να αντικατασταθεί πληροί τις προϋποθέσεις και να φροντίσει για την ανακύκλωση της.

Η αντικατάσταση των συσκευών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους δικαιούχους μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ γύρω στον Νοέμβριο θα ακολουθήσει και ανάλογο πρόγραμμα που θα αφορά τους επαγγελματίες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ