Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Εμβολιασμό για όλους άνω των 30 ετών πρότεινε η Επιτροπή

Στην εισήγηση να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό όλων των άνω των 30 ετών με την αναμνηστική (τέταρτη) δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 προχωρά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Επισημαίνει πάντως πως «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια».

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27-06-22.

Η Επιτροπή η οποία συνεδρίασε σήμερα, τονίζει πως γίνεται ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Οι ειδικοί έλαβαν την συγκεκριμένη απόφαση μετά την εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, περίπου εδώ και τρεις εβδομάδες μετά την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα η τέταρτη δόση εμβολίου αφορά όλους τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων.

Η σχετική πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο, ενώ είχαν προηγηθεί οι ανοσοκατασταλμένοι.

Από στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών, προύπτει ότι μόλις το 15% των πολιτών άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί με την τέταρτη δόση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο,η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27-06-22». 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ