Νέα
  • ΓΔ: 1187.99 -0.32%
  • Τζίρος: 3,58 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φθηνές διακοπές για όλους: Τα προγράμματα που «τρέχουν» και οι δικαιούχοι

Πηγή: Pixabay

Εν μέσω θερμού κύματος ακρίβειας, οι φθηνές διακοπές είναι το ζητούμενο για την πλειοψηφία των πολιτών. Ένα πρόγραμμα που «τρέχει» και δύο που έρχονται από ΟΠΕΚΑ, ΔΥΠΑ και υπουργείο Τουρισμού, δίνουν τη δυνατότητα για δωρεάν διανυκτερεύσεις και σημαντικη έκπωση στα ακτοπλοϊκά.

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, μισθωτοί, αγρότες, ΑμεΑ, άνεργοι, συνταξιούχοι μισθωτοί, αλλά και επαγγελματίες μπορούν να διεκδικήσουν δωρεάν διακοπές. 

Κοινωνικός Τουρισμός

Tα αποτελέσματα από το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2022, από το οποίο θα δοθεί voucher με ισχύ όλο το χρόνο, αναμένουν οι 532.000 πολίτες που έκαναν αίτηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΥΠΑ. κ. Πρωτοψάλτη, οι προσωρινοί πίνακες με τους δικαιούχους θα αναρτηθούν «μέσα στις επόμενες ημέρες 7 με 10 ημέρες», ο οποίος έκανε λόφο για ρεκόρ συμμετοχής. «Επειδή ο όγκος των στοιχείων που πρέπει να αντληθούν από τις διάφορες υπηρεσίες είναι πολύ μεγάλος δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί επακριβώς το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα στο gov.gr για την υποβολή διαδικτυακών αιτήσεων έκλεισε χθες (Πέμπτη 24 Ιουνίου». Οι ωφελούμενοι θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές από την 1η Αυγούστου 2022 έως και τις 31 Ιουλίου 2023. Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Τουρισμός για όλους

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του υπουργείου Τουρισμού, που ξεκινά επόμενη Παρασκευή (1η Ιουλίου). Η πλατφόρμα tourism4all.gov.gr αναμένεται να ανοίξει από μέρα σε ημέρα και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι όσοι δεν είναι ωφελούμενοι από άλλα προγράμματα, που τρέχουν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, φέτος εξασφαλισθηκαν επιπλέον 30 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διανεμηθούν, με τη μορφή voucher των 150 ευρώ, σε περισσότερους δικαιούχους (200.000)

Κριτήρια

  • Το ατομικό εισόδημα είναι από 16.000 ευρώ,
  • το οικογενειακό 28.000 ευρώ το οποίο αυξάνεται 1.500 ευρώ ανά παιδί

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και μπορεί να εξαργυρωθεί σε ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία κλπ. Οι δικαιούχοι θα αναδειχθούν με κλήρωση, αφού αναμένεται οι αιτήσεις να ξεπεράσουν τις 200.000.

Ερχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 συνταξιούχους

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ έχει προαναγγείλει ένα νέο πρόγραμμα για μια άλλη κατηγορία πολιτών. Το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού θα αφορά 25.000 χιλιάδες συνταξιούχους που μέχρι τώρα δεν συγκαταλέγονταν σε αυτό που τρέχει,και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι αιτήσεις θα ειναι αντίστοιχες με το τρέχων, «εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν ανακοινώσεις και για τη διαδικασία αυτή, η οποία θα είναι πιο σύντομη, γιατί θα είναι και λιγότερα τα άτομα τα οποία θα ωφεληθούν», τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα voucher για φθηνές διακοπές θα αφορούν συνταξιούχους του ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ, ενώ ωφελούμενοι θα είναι και τα τέκνα των δικαιούχων και οι σύζυγοι.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την 01.08.2022 έως την 31.07.2023. Η διάρκεια διαμονής των ωφελουμένων θα ορίζεται στις 6 διανυκτερεύσεις, ενώ για πληγείσες περιοχές πιθανότατα θα είναι περισσότερες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ