Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Καταστήματα: Αγορές με χρονόμετρο μέσω του e-katanalotis

Η οδός Ερμού στην Αθήνα, το πρώτο Σαββατοκύριακο που επαναλειτούργησε το λιανεμπόριο / Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Στο διυπουργικό τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των υπουργείων Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης - μετά τις πρόσφατες εικόνες συνωστισμού εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται η δυνατότητα αγορών με...χρονόμετρο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι έχει ήδη ληφθεί κάποια οριστική απόφαση για την εφαρμογή της.

Ως ένας από τους τρόπους εφαρμογής του μέτρου παρουσιάστηκε από τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, η χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-katanalotis, προκειμένου ο πολίτης κατεβάζοντας το συγκεκριμένο app και πατώντας το χρονόμετρο να βλέπει στο κινητό του τον χρόνο που του απομένει προκειμένου να ολοκληρώσει τα ψώνια και τη μετακίνησή του.

Οι εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους και τα εμπορικά κέντρα το περασμένο Σαββατοκύριακο προφανώς προβληματίζουν επιδημιολόγους και κυβέρνηση. Ωστόσο η δραματική εικόνα των σχετικών πλάνων δε φαίνεται επί του παρόντος να αντανακλάται στην αύξηση των SMS στο 13033 που αφορούν τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μεταξύ της προπερασμένης εβδομάδας και της περασμένης που ήταν και η πρώτη του ανοίγματος του λιανεμπορίου, η αύξηση των γραπτών μηνυμάτων στο 13033 δεν ξεπέρασε το 13%, ποσοστό το οποίο θεωρείται «λελογισμένο», όπως επεσήμανε.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ