Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγώνη: Πανικός στα νοσοκομεία - Εκτοξεύτηκαν οι εισαγωγές - Πιο μεταδοτικές οι ΒΑ.4 και ΒΑ.5

Ματίνα Παγώνη / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Πανικός επικρατεί στα νοσοκομεία, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, περιγράφοντας το αποτύπωμα που ήδη αφήνει στο ΕΣΥ η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οπως επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σε ανοδική τροχιά βρίσκεται ο δείκτης των νοσηλειών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, με την αύξηση στις εισαγωγές να ξεπερνά το 40%.

Σύμφωνα με την ίδια, την τελευταία εβδομάδα πολλές κλίνες non covid έχουν μετατραπεί σε covid, σε όλα τα νοσοκομεία. «Γίνεται ένας πανικός», πρόσθεσε. Επίσης τόνισε ότι τα κρούσματα στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που δηλώνονται.

Οι ασθενείς που καταφθάνουν στα νοσοκομεία, όπως είπε η κα. Παγώνη, είναι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα λόγω επιπλοκών που τους προκάλεσαν οι δύο υποπαραλλαγές της Όμικρον, ΒΑ.4 και ΒΑ.5, τις οποίες χαρακτήρισε λιγότερο επικίνδυνες αλλά πιο μεταδοτικές.

Όσον αφορά στη χρήση της μάσκας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να είναι στη βαλίτσα μας» ενόψει των διακοπών και να χρησιμοποιείται σε χώρους με συνωστισμό τόσο εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς . «Πρέπει να προσαρμοστούμε για να περάσουμε ωραίες διακοπές. Δεν χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να γνωρίζουμε πότε να βάλουμε τη μάσκα και πότε όχι», σχολίασε.

Εκτίμησε, δε, ότι τον Αύγουστο ο ιός θα παρουσιάσει εξάρσεις και υφέσεις. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ