Νέα
  • ΓΔ: 1448.48 -0.48%
  • Τζίρος: 187,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαφανίσεις ενηλίκων και αρπαγές ανηλίκων - Ραγδαία αύξηση των περιστατικών το α' εξάμηνο

Πηγή: Eurokinissi

Τεράστια αύξηση σημειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2022 στις γονικές αρπαγές, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Χαμόγελο του Παιδιού. Τα περιστατικά εξαφανίσεων παιδιών που διαχειρίστηκε ο οργανισμός αυξήθηκαν κατά 95%, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021. Παράλληλα, σημειώθηκε αύξηση 116% στον αριθμό των περιστατικών εξαφανίσεων ενηλίκων που διαχειρίστηκαν οι άνθρωποι του Οργανισμού.

Ο οργανισμός βοήθησε περισσότερα από 38.000 παιδιά το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με την απολογιστική έκθεση του οργανισμού. Σε καθημερινή βάση οι εθελοντές καλούνται να στηρίξουν κατά μέσον όρο 25 παιδιά που αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακή βία ή έχουν αυτοκτονικό ιδεασμό και άλλα προβλήματα.

«Ο μέσος όρος αναμονής της κλήσης είναι δεκατρία δευτερόλεπτα και αυτό είναι online. To βλέπουμε στο επιχειρησιακό μας κέντρο, οι άνθρωποι που απαντούν στις γραμμές. Ποιος περιμένει και πόση ώρα περιμένει. Θα πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι για περισσότερες κλήσεις. Μέσος όρος διαχείρισης της κλήσης είναι τα εννέα λεπτά και δώδεκα δευτερόλεπτα» τόνισε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Μεγάλη αύξηση στα αιτήματα φιλοξενίας παιδιών

Επίσης, καταγράφηκε αύξηση 27% στις ανώνυμες και επώνυμες αναφορές που έλαβε το «Χαμόγελο του Παιδιού» και 62% αύξηση στα αιτήματα φιλοξενίας παιδιών στις δομές φιλοξενίας και τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας. «Τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας είναι να στηρίξουμε τα παιδιά και να αποφύγουμε την απομάκρυνση από τις οικογένειές τους. Τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό» τόνισε η κοινωνική λειτουργός του οργανισμού, Στεφανία Τέκου.

Από τις αρχές του 2022, στα 11 σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού» φιλοξενήθηκαν 262 παιδιά. Σήμερα, σε αυτά διαμένουν 233 ανήλικοι, ενώ ο οργανισμός φροντίζει ακόμα 89 ενήλικες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ