Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Πλεύρης: Πίεση στο ΕΣΥ το επόμενο 20ήμερο, αλλά διαχειρίσιμη

Πίεση για το επόμενο 20ήμερο θα δεχτεί το σύστημα υγείας το επόμενο διάστημα, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, η μετάδοση του κορονοϊού «γίνεται κατά βάση στους ανοικτούς χώρους, όπου και συγκεντρώνεται ο πληθυσμός». Και πρόσθεσε: «Στους κλειστούς χώρους γίνεται πάντοτε μετάδοση, το ξέρουμε αυτό. Κλειστοί χώροι δεν υπάρχουν το καλοκαίρι στη χώρα μας. Όπου υπάρχουν και έχουμε μεγάλο συνωστισμό, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκεί πέρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οπουδήποτε αλλού υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

O υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα υπάρξει πίεση στις απλές κλίνες το επόμενο 20ήμερο, αλλά διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, γιατί δεν υπάρχει ανάλογη πίεση στις ΜΕΘ.

Σημείωσε, δε, ότι αναπτύσσονται περισσότερες κλίνες στην Αττική, όπου συγκεντρώνεται ο κύριος πληθυσμός της χώρας, ώστε να ανταποκριθεί το ΕΣΥ στην πίεση που θα υποστεί.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ