Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε λειτουργία η πλατφόρμα ηλεκτρονικής αίτησης για ραντεβού καταγραφής αιτούντων άσυλο

Τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή η πλατφόρμα ηλεκτρονικής αίτησης για προγραμματισμό καταγραφής αιτούντων άσυλο, οι οποίοι δεν είχαν καταγραφεί σε δομές πρώτης υποδοχής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, αραβικά, ντάρι, μπεγκάλι, φαρσί, αλβανικά, παστού, ουρντού, τουρκικά, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν άλλες δύο επιλογές (λινγκάλα, κιρμαντζί) και θα υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης σε περισσότερες γλώσσες μελλοντικά, εφόσον προκύψει ανάγκη.

Η πλατφόρμα απευθύνεται σε όσους πολίτες τρίτων χωρών επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα διεθνούς προστασίας στη χώρα. Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν υποβάλει στο παρελθόν αίτημα ασύλου, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι και οι ποινικοί κρατούμενοι, οι οποίοι δύνανται για την εξυπηρέτησή τους να συνεχίσουν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Ασύλου.

Το link της πλατφόρμας θα είναι το ακόλουθο apps.migration.gov.gr/international-protection-registration.

Επισημαίνεται ότι ως κέντρα καταγραφής αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα ορίζονται οι δομές φιλοξενίας της Μαλακάσας και των Διαβατών. Τα ραντεβού καταγραφής θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών εν όψει της έναρξης λειτουργίας του κέντρου καταγραφής.

Τον υπουργό συνόδεψαν ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Μάριος Καλέας, ο διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τάσος Μαντάγαρης, ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Γιάννης Σφυράκης, καθώς και στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με επικεφαλής τον Τζιανλούκα Ρόκο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ