Νέα
  • ΓΔ: 1391.95 +0.78%
  • Τζίρος: 55,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράσινη λύση με σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητου οχήματος σε 225 δήμους

Η ηλεκτροκίνηση, το μέλλον των αυτοκινητοβιομηανιών / Πηγή: Intime

Ενδιαφέρον εκδήλωσαν 225 δήμοι στην πρόκληση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για δημιουργία σημείων φόρτισης ηλεκτροκίνητου οχήματος (ΣΦΗΟ).

Συγκεκριμένα η ΚΕΔΕ κατέθεσε πρόταση προϋπολογισμού 11,5 εκατ. ευρώ, όπου θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο και υλοποιείται από τον δήμο και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η αρμόδια για την ηλεκτροκίνηση, γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Α. Σδούκου, με επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕ∆Ε ∆. Παπαστεργίου, συγχαίρει το σύνολο των δημάρχων που συντόνισαν τη διαδικασία, «προωθώντας μια πράσινη πολιτική για την αστική κινητικότητα, στην κατεύθυνση της μείωσης των ρύπων και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε: «Οι δήμοι της χώρας απέδειξαν για μια ακόμη φορά, ότι μπορούν να είναι πρωτοπόροι στην υιοθέτηση «πράσινων», φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών».

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια της ευρωπαϊκής πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος. Η ηλεκτροκίνηση φαίνεται να είναι το μέλλον των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθιστώντας δυνατή την μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, προστατεύοντας το περιβάλλον.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ