Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες - Ρεκόρ αιτήσεων

Αναρτήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη σχολική χρονιά 2022-2023 στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, φέτος υποβλήθηκαν συνολικά 3.137 αιτήσεις, σημειώνοντας αριθμό-ρεκόρ και καταγράφοντας αύξηση +37% συγκριτικά με πέρσι.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των προσωρινών πινάκων εντός τριών ημερών και, συγκεκριμένα, από το Σάββατο 16 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 18 Ιουλίου. Οι ενστάσεις υποβάλλονται απευθείας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), με συνημμένα δικαιολογητικά που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους.

Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν. Οι ιδιόκτητοι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου, από τις 6:45 έως τις 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών.

Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά, (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κλπ).

Δικαιούχοι είναι ο γονέας, οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες, κλπ) ωφελούμενων παιδιών, που:

  • κατά τα έτη 2021-2022, συμπλήρωσαν συνολικά 25 ημέρες ασφάλισης στον eΕΦΚΑ ή/και ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή/και τακτικής επιδότησης ανεργίας ή/και επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας ή
  • είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ για τουλάχιστον δύο μήνες κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • είναι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς-ανεξαρτήτως απασχολούμενων ασφαλισμένων (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/brefonipiaki-paidiki-stathmi-oaed.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ