Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κορονοϊός: Η Ελλάδα δεύτερη χώρα στην ΕΕ στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα

Τη δεύτερη υψηλότερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλαδή επιπλέον θανάτους σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2016-2019, είχε η Ελλάδα τον Μάιο, καθώς ο αντίκτυπος του κορονοϊού παρέμεινε μεγάλος στη χώρα μας.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, οι θάνατοι στην Ελλάδα ήταν κατά 17% περισσότεροι έναντι 6,6% στο σύνολο της ΕΕ, ενώ ψηλότερο ποσοστό σημειώθηκε μόνο στην Πορτογαλία (19%).  Τον Απρίλιο, το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα ήταν 21,7%.

Eurostat, υπερβάλλουσα θνησιμότητα

Όπως φαίνεται από το διάγραμμα της Eurostat, η Ελλάδα είχε κατά βάση χαμηλότερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα σε σχέση με την ΕΕ κατά το πρώτο έτος της πανδημίας έως τις αρχές του 2021, ενώ έκτοτε η τάση αυτή αντιστράφηκε.

Ποσοστά πάνω από 30% καταγράφηκαν στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 και συγκεκριμένα τον Αύγουστο (34,1%), τον Νοέμβριο (31,3%) και τον Δεκέμβριο (32,1%).

Στην ΕΕ το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2021 (26%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ